Boek vs FilmEvents, uitjes en reizenOverig

Terugblik: Grisha event van Donner & Blossom Books

Iris431 views
Shadow and bone event Donner Blossom Books

Op 16 maart was het zo ver: het tweede seizoen van Shadow and Bone was op Netflix te streamen! Ik heb de boeken echt verslonden, en kon dus ook niet wachten. Extra leuk: boekhandel Donner en uitgeverij Blossom Books organiseerden een evenement voor Grisha-fans, en ik was daarbij!

Donner

Het was even geleden dat ik bij Donner was geweest, en ik was vergeten hoe groot de boekhandel was! Ze hebben zó veel boeken en zo veel keuze, ik kreeg natuurlijk acuut keuzestress. Hoeveel boeken mag je op één dag kopen? Als je in Rotterdam bent, kan ik het zeker aanraden om een bezoekje te brengen aan de boekhandel.

Blossom Books

Daarna was het tijd voor het programma! Eerst vertelde uitgever Myrthe Spiteri over haar eerste ervaring met de Shadow and Bone-boeken tijdens een literaire beurs in Londen: ze was er gek op. En dat de filmrechten al héél lang verkocht waren, maar dat het maar duurde en duurde. Maar eindelijk was het zo ver: de serie op Netflix – en nu zelfs seizoen 2!

Grisha quiz

Toen was het tijd voor een heuse Grisha-quiz! We mochten allemaal Kahoot openen en aan de slag. De vragen gingen over de boeken zelf (hoeveel pagina’s bevatten de 10 Nederlandse boeken in de Grishaverse?) en over de inhoud (wat is de favoriete snack van Nina?). Erg leuk! En dat zeg ik niet omdat we toen ook een wafel kregen hoor…

En daarna gingen we de eerste aflevering van het nieuwe seizoen kijken! Dat was echt leuk – je merkte hóe fan iedereen was bij het gezamenlijke lachsalvo om Jesper, of de ‘hé-hé’ die uit de zaal kwam toen *spoiler alert* Mal en Alina eindelijk kusten. Je krijgt meteen een gevoel van samenhorigheid hiervan.

Daarna konden we nogmaals een rondje door de boekhandel lopen, waarna ik voldaan en met een goodiebag naar huis ging. Zelf kocht ik 2 boeken: Het oordeel van de wolf en De verminkte koning. Deze twee boeken uit de Grishaverse had ik nog niet, dus dat wordt weer lekker verder lezen in de wereld van Bardugo.

Bekijk ook mijn aftermovie:

Al met al was deze avond ontzettend goed geregeld, complimenten voor Donner en Blossom Books!

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.