Events, uitjes en reizenOverig

Terugblik: hoe was Paagman’s Turning Pages event?

Iris583 views
Paagman turning pages - Foto door Fleur Huijsdens

Op zaterdag 4 februari was ik op Paagman’s Turning Pages evenement. Wat was dat leuk! Ik mocht voor Paagman die avond interviews houden op de vloer, waardoor ik heel veel mensen heb gesproken. Een hoop interessante auteurs, maar juist ook veel lezers! Het thema was Turning Pink, dus ik had me in het roze gehesen en ging op pad naar de Westfield Mall of the Netherlands.

Turning Pages

Ondanks dat ik zo’n anderhalf uur van Den Haag woon, kom ik dus regelmatig bij de Paagman winkels. Maar die in de Westfield Mall of the Netherlands had ik nog niet gezien. Wat een mooie winkel was dat! Vol toffe hoekjes, met leuke wenteltrappen en natuurlijk zó veel leuke boeken. Toen ik die avond wat vriendinnen appte, vroegen ze me zelfs waar die hele mooie boekhandel zat waar ik was. Dus dan weet je het: bezoek deze vestiging ook eens!

Tijdens het event mocht ik vlog-interviewen. Met verschillende boekenliefhebbers sprak ik over wat er nou écht op mijn TBR moet (o.a. Verity van Colleen Hoover kwam voorbij, maar ook Cursed van Marissa Meyer), ik zag dat het boek Twin Crowns héél snel ging (en deze kocht ik natuurlijk ook). Ik vond het echt leuk om zo veel mensen te spreken, en eigenlijk was het ook wel heel gezellig om een ‘reden’ te hebben om gewoon onbekende mensen aan te spreken en met hen te kletsen over boeken.

Er waren heel veel boeken, er waren kaarsen en goodies van Letters & Lights, booksleeves en goodies van The Dutchess Reads, Dopper was aanwezig, er was popcorn, en er waren podiuminterviews! En natuurlijk heb ik gekletst met de aanwezige auteurs over hun boeken. Een aantal van deze boeken had ik al gelezen, maar andere boeken heb ik op mijn TBR gezet.

BookTok wall

Ook was er een heuse BookTok wall. Erg tof! Daar heb ik natuurlijk ook wat selfies voor genomen, én een video opgenomen met Gitanareads:

@readalicious Turning Pages throwback! Ik ontmoette @gitanareads 🏳️‍🌈 en ze was zo lief om me wat te vertellen over hoe zij BookTok filmpjes maakt. Deze millenial is natuurlijk vooral boekenblogger en kan nog veel leren over video’s maken. En we wisselden nog even aanraders uit. Heb jij Verity of De Selectie al gelezen? #turningpages #turningpagespaagman #paagman #paagmanevent #aanrader #booktok #booktokNL #boektok #boektokNL #verity #theselection #colleenhoover #kieracass #book #books #boeken #lezen ♬ origineel geluid – Readalicious

De aanwezige auteurs

Er waren dus heel veel auteurs aanwezig, die over hun (nieuwste) boek(en) vertelden. De volgende auteurs en boeken kwamen voorbij:

Unlikeable – Lotte van den Noort

Victoriaans Londen, 1889 Jack the Ripper was pas het begin. Londen wordt momenteel geteisterd door een nieuwe, nog gruwelijkere ripper. Junior R laat lijken achter alsof het broodkruimels zijn en lijkt geen duidelijk motief te hebben voor zijn kwaadaardige bedoelingen. Eleonora Prime verhuist tijdelijk van haar geliefde Canterbury naar Kennington, zodat haar vader de renovaties aan het huis ongestoord door kan laten gaan. Fijn vindt Eleonora dat echter niet, want nu woont ze onder één dak met de man die haar leven vanaf hun eerste ontmoeting al zuur probeert te maken: de onweerstaanbare architect, Felix Clifton. Felix wil niets van Eleonora weten en dat laat hij ook duidelijk merken, maar als je samen in een huis woont, dan is elkaar vermijden bijna onmogelijk.
Ondertussen gaan de moorden in Londen van kwaad naar erger. Het wordt sterk afgeraden om vrouwen en kinderen nog langer de straat op te laten gaan. Wanneer Eleonora onbewust oog in oog met Junior R komt te staan, beseft ze nog niet dat vanaf dat punt de bloeddorstige moordenaar alleen nog maar oog voor haar zal hebben.

Lees ook mijn recensie van een ander boek van Lotte: Unsinkable.

Grijs – Carlie van Tongeren

Na een avond dansen en flirten tijdens het laatste strandfeestje van de zomer, lopen Chaja en Wes samen de duinen in. Beiden houden echter een ander gevoel over aan wat er daar gebeurt. Wes is trots op zijn verovering, hoewel hij weleens betere seks heeft gehad. Chaja had iets heel anders voor ogen toen ze meeliep en geeft zichzelf er de schuld van dat ze Wes niet heeft gestopt. Wat is de impact van deze avond als ze elkaar weer zien op school?

‘Grijs’ maakt deel uit van de Blossom Books Shorties: korte, toegankelijk geschreven novelles voor jongeren. Andere boeken in de serie zijn: ‘Het zusje van’ (Carlie van Tongeren), ‘De tweede stem’ (Elin Meijnen) en ‘Wees Lucie’ (Astrid Boonstoppel).

Rijk van licht en sterrenstof – S. Christina

Na de Nacht van Walgraaf is er complete chaos uitgebroken in Solvenia. In het puin van de oorlog staan heksen en Lozen verder uit elkaar dan ooit. Lara wordt tot haar schrik benoemd tot rijksbestuurder en krijgt de onmogelijke taak om het land weer op te bouwen. Maar ondertussen speelt de duistere heks Kalyna haar eigen spel. Lara zal voor de laatste keer de strijd aan moeten gaan. Maar om Kalyna te stoppen, zal ze meer moeten opofferen dan haar lief is.

Rijk van licht en sterrenstof is het derde deel in de Lara Polaris serie. Lees ook de recensies van Heks van vuur en oorlog en Leger van schaduw en storm, en het interview met S. Christina wat ik eerder deelde.

Wolventijd – Lysander Mazee

IJshockeyer Auke weet niet wat hem overkomt als hij na afloop van een wedstrijd in Trondheim samen met zijn Noorse rivaal Sindre door mysterieuze krijgers duizend jaar terug in de tijd wordt gebracht. Auke en Sindre blijken te zijn ontvoerd om het leger van Vikinghoofdman Heimar Helgason te versterken. Die leidt veelbelovende rekruten op tot úlfheðnar, legendarische wolvenkrijgers, om de heidense manier van leven te bewaren in een veranderende wereld. Maar Heimars zus Heidrún, meesteres van de taboemagie seiðr, heeft een andere bestemming voor Auke: één die zijn ondergang betekent, als hij niet oppast. Wolventijd is een kruising tussen ‘Vikings’ en ‘Kruistocht in spijkerbroek’ met een trans hoofdpersonage. Een meeslepend avontuur vol legendarische wolvenkrijgers, actie en ontluikende liefde.

Ellowyns toren – Cathinca van Sprundel

Een eenzame toren, een versteend leger en een prinses die haar broer zoekt, maar de liefde vindt. Merryns broer Arthen hoeft maar één ding te doen om koning te worden: zichzelf bewijzen door naar het verloren domein te gaan en daar een bruid of een wonder te vinden. Merryn wacht gespannen op zijn terugkeer, totdat ze ontdekt dat enkele hovelingen Arthens ondergang beramen. Merryn reist zelf naar het verloren domein om Arthen te waarschuwen. Eenmaal daar stuit ze echter op een toren, waarin het wereldvreemde meisje Ellowyn woont. Wie is Ellowyn en kan Merryn haar misschien ook redden..? Een verhaal over dapperheid, je angsten overwinnen en queer liefde.

Dwaallicht – Jen Minkman & Bibi van Leeuwen

‘Vijf jaar lang heb ik gewacht op dit moment en nu ik er ben, overvallen de herinneringen aan een mooiere en meer zorgeloze tijd me ongenadig. Ik parkeer de auto aan de rand van de weg, vlak bij het pad dat het bos in leidt, en haal diep adem. Zou ze er zijn? Zou ik Ester nog kunnen vinden? Of is ze me vergeten en is mijn kans vervlogen?’ Fenna logeert elke zomer bij haar oma in Tsjechië. Als ze in het bos een geheimzinnig meisje ontmoet dat niet helemaal van deze wereld lijkt te zijn, kan ze niet anders dan bevriend raken met de mysterieuze Ester en haar hart aan het meisje verliezen. Maar heeft haar ontluikende verliefdheid wel een kans als zij en Ester in twee verschillende werelden leven?

De auteurs hebben allemaal hun boek kort gepitcht, deze video’s kan je binnenkort op het social media account van Paagman bekijken.

Aftermovie

Bekijk ook mijn aftermovie op Instagram:

Omslagfoto: Fleur Huijsdens

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.