OverigSchrijven

Tijdschriften voor lezers en schrijvers

Iris2029 views

Soms, wanneer ik geen boek lees, lees ik een tijdschrift. Vooral op vakantie en in de zomer ben ik daar dol op, omdat ik bang ben mijn boeken in het zwembad te laten vallen. Vandaag deel ik een aantal tijdschriften voor lezers en schrijvers die ik graag lees.

Bookazine (Libelle)

Ken je de Bookazines van Libelle? Dit is een heel boek, maar dan uitgegeven in de vorm van een tijdschrift! En ook fijn, ze zijn te koop voor een lekker prijsje. Zo kan ik mijn boek met een gerust hart in het zwembad laten vallen. Lees er meer over op de website van Libelle.

Schrijven Magazine

Schrijven Magazine staat vol met tips voor schrijvers: van het vinden van een uitgeverij tot interviews met gepubliceerde schrijvers. Lucia en Iris zijn ook eens naar de Schrijven Magazine Schrijfdag geweest, ook erg leuk. Lees meer over het tijdschrift op hun website.

Vol van Boeken (Libris)

De Vol van Boeken is het magazine van Libris die tweemaal per jaar gepubliceerd wordt. Ze liggen in de Libris boekhandel en staan vol leuke interviews en inspiratie voor je volgende boek op de to-read lijst. Extra leuk: in Vol van Boeken #7 stond een interview met Samantha, en je kan deze ook online lezen!

Boekblad

Boekblad is niet per se een tijdschrift voor lezers, maar meer over de boekenwereld. Dit vakblad is voor de uitgeverijen, boekhandelaren en andere professionals in de boekenwereld. Zelf lees ik ‘m ook graag (ook online) om op de hoogte te blijven van boekenbeurzen en meer. Het ‘Gespek op Zondag’ is een van mijn favoriete rubrieken! Bekijk hier de website.

Editio Magazine

Ook schrijversacademie Editio geeft een tijdschrift uit voor (aspirerend) schrijvers. Je kan er leuke interviews, schrijfopdrachten en meer inspiratie in vinden, én het is een online magazine. Altijd leuk om even te lezen! Bekijk het magazine hier.

Welke magazines lees jij graag?

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter