Events, uitjes en reizenInterviewsOverig

High tea en boekenclub met auteur Lucy Score

Iris558 views
High tea met Lucy Score in Amsterdam - Readalicious

Afgelopen zaterdag mocht ik iets heel leuks doen: ik mocht naar een high tea/boekenclub met romance auteur Lucy Score! Er was een groep booktokkers, er waren bonbons en thee, én heel veel geklets over boeken.

High tea & boekenclub Lucy Score

Op uitnodiging van Bookinfluencers.com en Zomer & Keuning ging ik naar het Ambassade Hotel in Amsterdam. En wat een tof hotel! Ze hebben een Library Bar waar je omringd door boeken wat kan drinken. Onze high tea was zelfs in een apart, eigen zaaltje (vol boeken!). De hapjes waren erg fancy, maar het ging natuurlijk om het gezelschap. 😉

Booktokkers

En dat gezelschap was groot! We waren met een hele groep: naast medewerkers van Zomer & Keuning en Paula (@paulaleest) van Bookinfluencers.com waren er een groot aantal booktokkers. De volgende boekenliefhebbers waren ook aanwezig: Bo van @debibvanbo, Sanne van @sannereadsbooks, Daniëlle van @thedutchbookshelf, Nora van @noraleest, Mar van @marthiashelvar, Maaike van @lena.leest, Fem van @loonieslibrary en Manon van @bookswithonno. Tip: volg ze ook op BookTok!

Boekenclub Things We Never Got Over

High tea met Lucy Score en Readalicious

We gingen dus Things We Never Got Over van Lucy Score bespreken (lees ook hier mijn recensie). Things We Never Got Over is het eerste deel van de Knockemout serie. Het tweede deel Things We Hide From The Light, komt in januari uit in het Nederlands en de verwachting is dat ook het derde deel Things We Left Behind in 2023 in het Nederlands beschikbaar is.

De titel van Things We Never Got Over, zei Lucy Score, was een beetje ironisch. De karakters van Naomi en Knox hebben namelijk een aantal dingen waar ze niet zo makkelijk overheen komen. Maar Score wilde juist dat ze sámen over deze zaken heenkomen. We bespraken het boek uitvoerig, o.a. over de familiedynamiek in het boek, maar ik zal geen spoilers geven.

Ben je benieuwd naar het boek? Dit staat op de achterflap van Things We Never Got Over:

Naomi heeft een slechte dag. Ze is haar eigen bruiloft ontvlucht, wordt bedrogen door haar onsympathieke en beruchte tweelingzus en krijgt plotseling de zorg voor een nichtje van wie ze niet eens wist dat ze bestond. Bad Boy Knox heeft geen plaats voor drama in zijn leven, maar een knappe vreemdelinge zet alles op z’n kop. Haar leven implodeert recht voor zijn neus en hij besluit haar te helpen. Zodra ze alles weer op de rit heeft, kan hij terugkeren naar zijn eigen, rustige leven. Tenminste, dat was het plan…

Romance

Ook hadden we het over de carrière van Score. Ze had verschillende banen voordat ze fulltime boeken schreef. Haar eerste boek werd uitgegeven door een indie uitgeverij en ze verkocht maar liefst… 35 boeken! Score wilde altijd al romance schrijven: nadat ze op haar 13e een romantisch boek van haar moeder stal, keek ze nooit meer terug. Want “what’s better than writing a love story?”. Naast schrijven, leest ze zelf ook nog steeds graag romance. O.a. Tessa Bailey, Kristin Ashley en Liane Moriarty noemt ze, maar “there are so many amazing authors out there”.

Typisch Lucy Score

High tea met Lucy Score en Iris Windmeijer

Inmiddels heeft ze al een flink aantal boeken en series op haar naam staan. Wat is dan typisch Lucy Score? De lange boeken, lacht ze: “I am so invested in setting and secondary characters”. Ze denkt na over hoe álles er uit ziet, iedere kamer en plek, en over alle personages. Ze wil namelijk dat ieder karakter zo echt aanvoelt, dat het iemand kan zijn die je tegenkomt in het echt.

Small town romance: daar staat Lucy Score ook om bekend. Ze schrijft het liefste over zulke liefdes, omdat het makkelijker is om daar karakters in te scheppen en de setting te controleren. Er is iets specifieks over deze kleine dorpjes: iedereen kent iedereen. Dit helpt het verhaal.

Tranen

Maar na al dit lachen, was het ook bíjna tijd voor tranen. Lucy Score vertelde namelijk wat meer over de achtergrond van een aantal boeken. Toen ze Things We Never Got Over schreef, waren een aantal van haar vriendinnen net hun man verloren. Dit zorgde ervoor dat Lucy ook in rouw was, en nadacht over rouw en het verlies van iemand. Wat maakt het allemaal nog uit? Tijdens het schrijven realiseerde ze zich “we can still go on and love the people we lost, and remember them”. Dit boek kwam dus echt uit de stukjes van haar gebroken hart.

De hele boekenclub was erg geroerd door dit verhaal, en Lucy Score vertelde verder over een ander boek. Ze vertelde een emotioneel verhaal over een lezer van haar boeken, die ook haar man verloor. Iedereen had moeite om onze tranen te bedwingen.

Gezelligheid

Gelukkig werd de sfeer daarna weer wat vrolijker (ook door de fijne bonbons uit de high tea – chocola helpt altijd). Er was tijd om filmpjes op te nemen, en Lucy wilde héél graag met een fiets op de foto (zie ook de foto bovenaan dit artikel). We kletsten over Taylor Swift (ze is ook een Swiftie!) en over haar favoriete films, zoals The Lost City, Romancing the Stone, 10 Things I Hate About You en Easy A. En wat zou ze schrijven als ze geen contemporary romance zou schrijven? Ze dacht aan een fantasy fairytale romance: een soort The Princess Bride met steamy scènes. Ik ben benieuwd: sign me up!

Bekijk ook de video die ik opnam:

Het was echt een super leuke dag! Met dank aan Bookinfluencers.com en Zomer & Keuning voor de uitnodiging, gezelligheid en goede zorgen.

Koop het boek Things We Never Got Over via bruna.nl. Je kan Things We Hide From The Light al pre-orderen in het Nederlands. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.