Events, uitjes en reizen

Terugblik: BookTok Event Goes

Iris208 views
BookTok Event Goes2024

Op vrijdag 8 maart was ik uitgenodigd bij een tof event: de Bibliotheek Goed en boekhandel De Koperen Tuin organiseerden het BookTok Event Goes. Er waren bijna 100 mensen, toffe bookish shops, een hele hoop auteurs en BookTokkers!

Auteurs, interviews en panels

Ik was uitgenodigd om samen met Gwenny van @gwen_isreading en Nicky van @Nicky_reads_ plaats te nemen in een panel, waarbij we de auteurs Sandra J Paul, Chinouk Thijssen en Jacodine van de Velde interviewden. Bij de eerste vraag moest iedereen goed nadenken: ‘Als je een dag in een boek mocht doorbrengen, in welk boek zou dat zijn?’ Dit zorgde voor een goede ijsbreker! We spraken ook over waar je deze auteurs voor mocht wakker maken, hoe het schrijven in verschillende genres werkt, wat ze verder nog wilden schrijven, over het opdoen van inspiratie en meer. Het was erg gezellig en leuk om op deze manier in gesprek te gaan!

Maar er waren ook veel andere interviews! Helaas vonden er een aantal plaats bij de Koperen Tuin en was ik bij de Bibliotheek Goes, maar het was wel érg leuk om het interview met Victor Dixen te beluisteren. Ik sprak ‘m al eens eerder op het Vampyria gemaskerde bal, en wat een leuke spontane auteur is dit! Hij vertelde uitgebreid over de inspiratie voor zijn Vampyria-serie (Versailles en de Zonnekoning), over het artwork wat erbij hoorde, door wie hij geïnspireerd werd (o.a. Tolkien), en zijn schrijftip: ‘Don’t be a perfectionist in your first draft’. Ik vond het eerste boek Hof van schaduw in de serie erg tof (lees hier mijn recensie), dus ben van plan om snel deel 2 te scoren. Hij liet ook de geïllustreerde comics van Vampyria en de Tarotkaarten van Vampyria. Extra leuk: Dixen gaf aan dat hij voor de zomer nog een keer naar Nederland komt!

Toen was het toch tijd om even naar de Koperen Tuin te gaan, waar Emmy van Ruijven mijn editie van Vloek van vuur en schaduw (lees ook hier mijn recensie) nog signeerde.

Bookish shops & workshops

Er waren ook een aantal bookish shops. Je kon helemaal los gaan met bookmarks, prints en meer van Leora Aileen, kaarsen, waxmelts en meer van Obsidian Candles, kaarsen en waxmelts van Beyond Stories. Of bookish items van Gifts, Goodies & Fantasy, bookmarks, stickers, pins en meer van Basically Britt en kaarten, totebags en meer van Digital Dream Cloud. Zelf kocht ik twee lekkere geurkaarsen en een toffe bookish onderzetter. Én natuurlijk een boek!

Ook waren er nog workshops, zoals tiktoks maken, boekenlegger maken, witchcraft en meer. Ik ben alleen even bij het tiktoks maken geweest, dat was erg gezellig, maar kon helaas niet met de rest meedoen. Reden genoeg om terug te komen, toch? 😉

Bekijk ook mijn vlog over de avond:

En om het extra leuk te maken: ik kwam ook nog eens thuis me een toffe (en goed gevulde) goodiebag! Je kan mijn unboxing en haul hier bekijken:

Het was echt een tof event, hopelijk volgend jaar weer?

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.