Events, uitjes en reizenFeelgoodOverig

Terugblik: hoe was het World of Romance lezersevent?

Iris601 views
World of Romance 10 februari 2023 - Readalicious

Op 10 februari was het lezersevent van World of Romance (HarperCollins Holland). Er waren héél veel feelgoodauteurs, een boekpresentatie, we gingen gênante momenten raden, er waren veel boeken te koop en natuurlijk kreeg je nog een fijne goodiebag mee naar huis.

Auteurs

Er waren 4 auteurs aangekondigd, maar tot mijn grote vreugde waren er nog veel meer! De feelgoodauteurs Gillian King, Marijke Vos en Susan Muskee waren aanwezig (helaas was Lotte Petersen ziek). Maar het was een verrassing dat er ook zo veel HarperFirst auteurs aanwezig waren: Kristie Raaijmakers, Yvonne van den Nieuwenhuizen, Marieke Douwas, Brenda Broekhart en Iris Visser.

Een aantal auteurs had ik al eerder ontmoet: bijvoorbeeld Marijke Vos o.a. op haar boekpresentatie van Eens in je leven, waar ik ook Kristie Raaijmakers heb ontmoet. Andere auteurs had ik wel eens contact mee gehad op Instagram (zoals Brenda Broekhart, nadat ik haar verhaal zo leuk vond in de Romcomnibus).

Met Kristie Raaijmakers, Yvonne van den Nieuwehuizen, Brenda Broekhart, Iris Visser en Marieke Douwes
Met Susan Muskee, Gillian King & Marijke Vos

Signeren

De auteurs signeerden en hadden tijd voor een praatje, wat erg gezellig was. Het blijft grappig om mensen te leren kennen die je al eens op Instagram hebt ‘gesproken’ of volgt, dus het is extra leuk om ze zo eens in het echt te zien.

In de goodiebag zat ook een boekje waarin je ook de HarperFirst auteurs kon laten signeren. Super handig, want e-books zijn natuurlijk niet zo handig om te signeren. Ik kwam dus met een hoop handtekeningen thuis!

Boekpresentatie

En er werd een boek gepresenteerd: Belofte maakt schuld van Gillian King! Ik kon het natuurlijk niet laten om haar boek te kopen (en laten signeren), dus de recensie houden jullie nog tegoed. Er was veel lof van Gillian’s redacteur, die onder andere 10 beloftes over Gillian(’s boek) deed. Ook werd het eerste exemplaar uitgereikt aan Jessica van Reviews & Roses. Het was zelfs haar verjaardag, dus een leuk cadeau nietwaar?

Synopsis Belofte maakt schuld:

Hannah weet het zeker: dit ongeplande weerzien met haar ex Jamie zal op één grote teleurstelling uitdraaien. Niet alleen liet hij haar ooit ongelooflijk in de steek, vervolgens liet hij ook jarenlang niks meer van zich horen. En nu blijkt hij beroemd, vanwege zijn rugbyskills en – toegegeven – zijn goede looks.

Het was dan ook zeker niet Hannahs idee om hem te gaan opzoeken in Engeland. Maar als haar zoon Sem eenmaal iets in zijn hoofd heeft, is er geen houden meer aan. Hannah heeft maar één doel: Sem beschermen. Maar dat blijkt niet eenvoudig wanneer Jamie opeens een rol wil spelen in hun leven. Kan ze hem vertrouwen? En waarom leidt de zeer aantrekkelijke manager van Jamie haar zo af? Zij kunnen elkaar toch ook niet uitstaan? Of wel…

Gênante momenten raden & kletsen

Ook werden er vragen gesteld aan de auteurs, er stond een zogenaamde kletspot met ingestuurde vragen. Zo leer je de feelgood auteurs nog beter kennen. En het werd alleen maar leuker: we mochten gênante momenten aanhoren en raden of deze bij Gillian King, Marijke Vos of Susan Muskee hoorden.

Wie zou er eens (per ongeluk) haar stokoude buurman op de mond gekust hebben? Wie sprong er ooit zomaar bovenop een jongen van wie ze dacht dat het haar broer was – dat was natuurlijk niet zo? We mochten foto’s van de auteurs omhoog houden om te raden wie wat had gedaan. Ik heb enorm gelachen tijdens dit onderdeel.

Goodiebag

En er was een flink gevulde goodiebag! Met o.a. een liefde-voor-lezen-tas, boekenleggers, een kaart, tijdschriften, een boekje van World of Romance, een bouquetboek, chips en water… Het boek van Gillian King heb ik zelf gekocht, en een aantal boekenleggers zaten niet standaard in de goodiebag maar heb ik gekregen van de HarperFirst auteurs. Ook de sleutelhanger van Katzwijm van Brenda Broekhart is een limited edition-item: ze maakte en signeerde deze ter plekke!

En verder…

Er was boekverkoop, je kon op de foto in de photobooth of zelf op de cover van een bouquetreeks komen (helaas voor jullie heb ik geen foto van mezelf hierin. Achteraf vind ik dit wel een gemiste kans, wie wil er nou niet op de cover van een bouquetreeks staan?). Ik ging met Nathalie van Nathieleest in de photobooth, wat ook nog mooie foto’s opleverde. Oh en niet onbelangrijk: er waren ook hapjes en wat te drinken tijdens een borrel.

Ik vond het World of Romance event erg geslaagd, dus zou zeker nog een keer gaan!

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.