Overig

Wat is jouw Reading Challenge in 2024?

Iris282 views
Readalicious Hebban Reading Challenge

Wat zijn jouw goede lees-voornemens voor 2024? Wil je een bepaald aantal boeken lezen, wil je diverser lezen, of heb je nog geen idee? Een tip voor inspiratie is de Hebban Reading Challenge!

Het meedoen aan een reading challenge is hartstikke leuk. Als je jezelf uitdaagt om een bepaald aantal boeken te lezen in een bepaalde tijd, helpt dat om meer te lezen. Afgelopen jaar zijn 65% van de mensen die hebben meegedaan met de challenge meer boeken gelezen dan de jaren ervoor!

Gebruik de reading challenge om regelmatig te lezen, of om nieuwe boeken en schrijvers te ontdekken. Een reading challenge is niet alleen leuk voor boekenwurmen om zo véél mogelijk te lezen, maar juist om heel divers te lezen.

Ken jij de Hebban Reading Challenge al?

Ieder jaar kun je op Hebban meedoen met de Hebban reading challenge. Het is een van de vele reading challenges die je online kunt vinden. Heb je goede leesvoornemens? Weet je al hoeveel boeken je wilt gaan lezen in 2024? Vul het in! Of haal zo’n leuk leespaspoortje bij je lokale boekhandel of bibliotheek, zodat je het hele jaar kan invullen wat je favorieten zijn. Zo leuk om aan het eind van het jaar even terug te kijken!

Hebban Reading Challenge 2024
Hebban Reading Challenge 2024

De checklist van 2024

Wil je je Reading Challenge nog uitdagender maken? Dan kun je ook gebruik maken van de checklist op Hebban. Hierop staan 52 categorieën waarin je je boeken kan indelen. Voor extra inspiratie, of gewoon omdat het leuk is.

De categorieën zijn behoorlijk breed te interpreteren. Dat vind ik persoonlijk wel handig, want tussen het lezen van mijn TBR, recensieboeken en boeken die nog in de kast stonden, vind ik nog meer extra boeken aanschaffen voor een reading challenge wel een beetje veel van het goede. (Hà geloof je het zelf? De volgende keer dat ik in de boekhandel sta, neem ik gewoon een boek mee omdat het valt onder een van de categorieën hoor). Dit is de checklist:

Ik heb al een paar boeken op het oog voor mijn reading challenge. Een heet boek? The Final Offer van Lauren Asher. Een groen boek? A Witch’s Guide to Fake Dating a Demon. Een winnend boek? De moeders van Mahipar won afgelopen jaar de Hebban Debuutprijs op het Debutantenbal en staat nog op mijn TBR! Ik ben benieuwd hoeveel van de checklist ik af kan gaan strepen.

Aanmelden

Wil jij ook meedoen met de Hebban Reading Challenge? Meld je dan aan via Hebban. Je hebt alleen een account nodig, en natuurlijk zin om wat nieuwe boeken te lezen!

Bedankt Hebban!

Ik ontving een tof pakket voor de Hebban Reading Challenge, inclusief een Leespaspoort, Hebban Muts, boekenlegger, boek, kaart, en andere goodies. Het leespaspoort kun jij ook ophalen bij verschillende boekhandels en bibliotheken in Nederland.

Hebban Reading Challenge - Duik in een boek - Readalicious

Dit pakket heb ik ontvangen via het CPNB.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.