Events, uitjes en reizenOverig

Welke bookish events voor 2023 kun je al in je agenda zetten?

Iris912 views
Tickets - Afbeelding van Igor Ovsyannykov via Pixabay

Bijna net zo leuk als boeken lezen, kopen of boekhandels bezoeken is het bezoeken van bookish events. Er zijn al een aantal leuke events aangekondigd voor 2023. Welke ga jij bezoeken?

4 februari 2023: Turning Pages Paagman

Het YA Booktok event van Paagman was in 2022 erg populair, dus ik heb nu al zó veel zin in de volgende keer. Daar ga ik namelijk sowieso heen! Het programma is net bekend en de kaartverkoop is gestart. Er komen weer veel leuke auteurs en booktokkers dus dat kan alleen maar leuk worden! Er is een toffe tiktok wall, interviews en veel te winkelen! Meer informatie lees je hier en:

25 februari 2023: Middag van het Fantastische boek

Hebban.nl, Bibliotheek Utrecht en de Stichting Fantastisch Genre organiseren samen de Middag van het Fantastische boek. Deze middag speelt zich af in Utrecht en er is een boekenmarkt, er komen verschillende oud-winnaars van de Harland Awards en de Awards van dit jaar worden hier uitgereikt. Ben je een schrijver? Dan kun je je ook nog aanmelden om te signeren op de markt. Alle informatie kun je hier vinden.

4 maart 2023: Booklovers Extravaganza

Ook Scheltema organiseert een YA boeken event, namelijk de Booklovers Extravaganza op 4 maart! Met bookish shops, auteurs en een coole photowall (oké ik ben benieuwd, altijd goed voor wat leuke foto’s nietwaar?). Meer informatie kun je vinden hier en via insta:

23 maart 2023: Dag van de Literatuur in Rotterdam

Ook al aangekondigd is de Dag van de Literatuur in de Doelen, Rotterdam. Het event is voornamelijk gericht op leerlingen in de bovenbouw en ze willen laten zien dat literatuur niet stoffig is. Er zijn nog geen namen bekend, maar er schijnen verschillende auteurs te komen. Meer informatie kun je hier vinden.

22 april 2023: April Books

In april kun je naar het allereerste live April Books Event in Breda. Met auteursinterviews, nieuwtjes, goodiebags en meer. Bekijk ook hun aankondiging:

25 mei 2023: Avond van het Spannende Boek

Ook van Hebban is de Thriller Tiendaagse in mei 2023. Op de Avond van het Spannende boek, de laatste dag van de tiendaagse, gaan ze prijzen uitreiken aan thrillerauteurs. Dus hou je van thrillers, hou dan dit event in de gaten! Lees hier meer informatie.

3 tot en met 12 juni 2023: Stripdagen Haarlem

Dol op comics? Dan kun je naar de Stripdagen in Haarlem. Er is een beurs (op 4 en 5 juni is een binnenbeurs, maar op 6 juni kun je buiten tussen de kramen kijken) maar je kunt ook naar panelgesprekken, voorstellingen, musea of een afsluitend feest. Er is zelfs een speciaal stripbier gemaakt! Bekijk het volledige programmaboekje hier.

2 juli 2023: YALTIVAL

Yes, er is weer een nieuwe editie van YALTIVAL aangekondigd! Dit event in Eindhoven is erg leuk. Er is op het moment van schrijven nog niet bekend wat het programma is, maar ze hebben een eigen Instagrampagina aangemaakt zodat je op de hoogte kan blijven van het event:

6 augustus 2023: Deventer boekenmarkt

Hier ga ik het liefste ieder jaar heen! Met honderden kramen is de Deventer boekenmarkt de grootste boekenmarkt van Europa. Hou de website in de gaten voor meer informatie, en bekijk ook mijn video die ik afgelopen keer maakte:

Verder hoop en verwacht ik dat er dit jaar nog een aantal evenementen worden aangekondigd. Bijvoorbeeld Donner had afgelopen jaar ook het MAD Booktok Event 2.0. Dus hopelijk komen er nog veel nieuwe events om te bezoeken! En weet jij meer events? Tip ze hieronder in de comments.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.