Overig

Winactie: Voorbij de verbijstering (over gender en geweld) – Renée Römkens, Anja Meulenbelt en Tessel ten Zweege

Iris378 views
Winactie Voorbij de verbijstering - Renée Römkens, Anja Meulenbelt en Tessel ten Zweege

Gender en geweld is helaas een combinatie die al heel lang bestaat. Door #MeToo werden we nogmaals met onze neus op de feiten gedrukt. In deze bundel kun je verschillende essays lezen over het onderwerp gender en geweld.

Deze winactie is inmiddels gesloten.

Van ‘Hoe de machocultuur het internet kaapt’ tot ‘Powervrouwen in de krijgsmacht’ – de bundel bevat hele diverse verhalen. Ben je ook nieuwsgierig naar Voorbij de verbijstering? Doe dan mee met de winactie:

Synopsis: Gender en geweld zijn nauw verweven, zoals feministen al sinds jaar en dag signaleren. Toch werden we in 2017 opnieuw wakker geschud door #MeToo en zijn we inmiddels enkele jaren, vele schandalen en dito momenten van publieke verbijstering verder.

In deze bundel laten Renée Römkens, Anja Meulenbelt en Tessel ten Zweege zien dat gendergerelateerd geweld diep geworteld zit in onze cultuur en vele gedaantes aan kan nemen. Samen met 24 journalisten, wetenschappers en kunstenaars doen zij een aanzet om vérder te denken, voorbij de verbijstering.

Met bijdragen van Mariëtte Hamer, Bieke Purnelle, Kitty Jong, Mina Etemad, Jeanette Chedda, Tessel ten Zweege, Dinah Bons, Hedy d’Ancona, Roziena Salihu, Anja Meulenbelt, Jerry K.L. Afriyie, Mieke Verloo, Iva Bicanic, Liza Mügge, Zahra Runderkamp, Julia van der Sluijs, Nugah Shrestha, Catherine Vuylsteke, Desiree Verwey, Maria van Daalen, Ylanga van der Geld, Gunilla Kleiverda, Tammie Schoots, Sarah Bracke, Renée Römkens en Coco Schrijber

Ik ben super benieuwd en ga het boek ook snel lezen!

Deze winactie wordt mede mogelijk gemaakt door Mazirel Pers.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.