Events, uitjes en reizenOverig

YA-Boeken events in Nederland die binnenkort plaatsvinden

Iris1000 views
Image by Karolina Grabowska from Pixabay

Hou je ervan om andere lezers en auteurs te ontmoeten? Binnenkort vinden er weer een aantal leuke boeken events plaats, waarbij je auteurs als Neil Schusterman of Rima Orie kan ontmoeten. Of volg bij een van de events een workshop. Vandaag tip ik een aantal events voor 2022 op de blog, of lees mijn blog over de events in 2023.

1. YA Turning Pages – 13 augustus

Op 13 augustus kun je bij Paagman naar het Turning Pages evenement. Er komen auteurs zoals Chinouk Thijssen en Rima Orie (de recensie van haar boek In het vervloekte hart kun je hier lezen). Er zijn workshops over booktok, en ze hebben leuke aanbiedingen. Verder ga je naar huis met een goodiebag. Tickets zijn 7,50 euro en meer over dit event kun je hier lezen.

2. Flip the Page YA Bookfest Breda – 24 september

Of ga eind september naar Breda! Je kan daar Neal Shusterman (bekend van Zeis en Dor) en Karen McManus (auteur van One of Us is Lying) ontmoeten, maar ook auteurs van eigen bodem komen: o.a. Chinouk Thijssen en Jeroen van Unen. Ook hier kun je workshops volgen (ik stem ‘Haak je eigen boekenlegger’ of ‘Booktok’) en ook hier ga je naar huis met een goodiebag. Tickets zijn 7,50 euro en je kan hier meer lezen over dit event.

3. YALFU – 2 oktober

Het jaarlijks terugkerende event YALFU is ook weer aangekondigd en vindt op 2 oktober plaats. YALFU is deel van ILFU, het International Literature Festival Utrecht. Ook hier zijn weer een aantal auteurs aanwezig, zoals Zoulfa Katouh (Zolang de citroenbomen bloeien), de Mackenzi Lee (Montague Siblings-serie), de Laura Kneidl (Raak me. Niet en Verlies me. Niet), Rani de Vadder (Toxine), Stefan Raatgever (De jongen die van de klif sprong en zacht terechtkwam) en Nadine Swagerman (Aan de andere kant van geluk). Bezoek ook de markt waar je goodies kan kopen! De tickets van dit event zijn wat duurder: het kost 25 euro. Meer informatie kun je hier vinden.

Op zoek naar nog meer leuke events? Van 16 t/m 25 september vindt de Boekenweek van jongeren plaats! Op het moment van schrijven staan er nog geen evenementen in de agenda, maar ik durf te wedden dat die week ook nog een aantal events, boekpresentaties of andere lezingen zullen plaatsvinden. Bekijk meer informatie over de Boekenweek van jongeren hier.

Dit artikel is samengesteld zonder enige vorm van sponsoring van bovenstaande partijen.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.