RecensiesYoung Adult

10 blind dates – Ashley Elston

Iris1216 views
10 blind dates

Wanneer Sophie met een gebroken hart haar kerst bij haar familie gaat doorbrengen, zonder ouders, bedenkt haar oma het briljante plan om Sophie haar ex te laten vergeten: de komende 10 dagen zal ieder familielid een blind date voor Sophie organiseren:, maar 10 blind dates klinkt als een heerlijk ongemakkelijk plan…

Blind dates

Het concept van de 10 blind dates is hilarisch, maar het leukste vind ik dat Asley Elston zelf haar partner Dean heeft leren kennen op een blind date op Valentijnsdag 1992. Helaas geeft Elston geen andere details in haar dankwoord, bijvoorbeeld of deze date georganiseerd was door haar oma.
In het geval van Sophie zijn de dates van zéér ongemakkelijk tot ontzettend leuk. Van een vijftienjarige in een kerststal tot een underground feest waar je cupcakes van het lichaam van de ober kan eten, het kan niet gek genoeg. De dates zijn hilarisch, 10 blind dates maakte me regelmatig hardop aan het lachen, en nu wil ik ook op date naar een ijshockeywedstrijd of een foute kersttruien-feest!

Kerst & familie

Ondanks dat 10 blind dates zich afspeelt rondom kerst, is het concept van de 10 blind dates het hele jaar door toepasbaar, wat 10 blind dates een stuk universeler maakt dan andere boeken voor de feestdagen. Wat namelijk centraal staat is familie, en kerst is in 10 blind dates de manier om de hele familie bij elkaar te krijgen. Het huis van Sophie’s oma is vol mensen, een wirwar van namen en familieleden. Helaas voor Sophie zijn haar ouders en zus er niet bij: Sophie’s zus is hoogzwanger en haar ouders zijn bij haar, omdat het niet zo goed gaat. Gelukkig zorgt de hele familie voor Sophie, en hiermee laat 10 blind dates zien wat het belang is van familie.

Hartverwarmend

10 first dates is hilarisch en hartverwarmend! Van Sophie’s oma, die de leukste keukenschorten heeft (zoals een schort met spatel, klopper. lepel en deegroller en de tekst ‘welk wapen gaat het worden?’, of een met de tekst ‘kus de kok, maar blijf van haar bolletjes af’) tot Sophie’s zus – met wie ze voornamelijk contact heeft via de app – de familieleden veroveren één voor één je hart. Maar wie van de 10 blind dates zal Sophie’s hart veroveren? Lees 10 blind dates met een mok warme chocomel (plus slagroom!) en lach en huil mee met de (te) gekke familie van Sophie.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter