Non-fictieRecensiesReisboeken

52 dagen wandelen aan het water – Ellie Brik

Iris408 views
52 dagen wandelen aan het water - Ellie Brik - Readalicious

Hou je van wandelen? Of ben je op zoek naar een fijne besteding van je weekenden? Dan is 52 dagen wandelen aan het water een fijn boek vol wandelroutes langs rivieren, meren en de kust. Zo kun je ieder weekend op pad!

52 routes

De routes in 52 dagen wandelen aan het water zijn verdeeld over Nederland, en een aantal nét over de grens in België. Niet alle provincies komen aan bod: bijvoorbeeld Drenthe bevat helemaal geen wandelingen, terwijl er relatief veel in Noord-Holland en Utrecht te vinden zijn. De routes gaan van Zeeland tot het meest zuidelijke puntje van Limburg tot Vlieland – als je dus van plan bent om alle 52 routes te wandelen, kun je het hele land bekijken.

De route zijn genummerd – maar ze staan op alfabet en niet geografisch geordend. Persoonlijk vind ik dat minder handig: als ik rondom een bepaald gebied wil wandelen, moet ik steeds op en neer bladeren om te kijken welke routes in de buurt zitten.

Wandelingen

De wandelingen zijn kort: de meeste zijn onder de 5 kilometer. Het is dus geen boek voor als je traint voor langere wandeltochten: het zijn echt plezierige wandelingen en geen trainingen voor marathons oid 😉. Overal staat aangegeven hoe ver het startpunt van de route is van een station én welke parkeerplaats je kan parkeren. Super handig, want zo kan je gewoon daarheen reizen en beginnen!

Iedere wandeling bevat een kaartje met de route, en begeleidende tekst over de wandeling. In de tekst lees je wat je onderweg tegenkomt: musea, architectuur, plekken om te lunchen en: het water! Zo kun je je 5 kilometer uitbreiden tot een dagje weg met een museumbezoek en een lunch tussendoor. Verder geeft Brik ook tips om te overnachten. De wandelingen zijn niet te downloaden of via een app te bekijken, dus je moet wel het boek bij je houden tijdens het wandelen.

Conclusie

Met 52 dagen wandelen aan het water kun je ieder weekend een nieuwe plek in Nederland ontdekken. De wandelingen zijn kort genoeg om voor je plezier te doen, maar inclusief alle tips en praktische informatie in het boek kun je er wel een leuk dagje (of weekendje) uit van maken.

Uitgeverij: Uitgeverij Mo’Media
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Geen zin om te wandelen, maar wel op zoek naar inspiratie voor de weekenden? Lees dan Hey Frits – 12 korte roadtrips door Nederland.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.