FeelgoodNew AdultRecensies

Aan het lijntje – Tessa Bailey

Iris285 views
Aan het lijntje - Tess Bailey - Readalicious

Romantiek in een vissersstadje! Toen ik mijn e-reader mee op vakantie nam, downloadde ik snel Aan het lijntje om in het vliegtuig te lezen – het vervolg op Een zomer vol verrassingen. In dit tweede deel leer je Hannah Bellinger kennen – een productie assistent uit LA. Ze is vrienden met Fox Thornton, die werkt op een van de vissersboten. Fox staat bekend als een grote flirt, maar voelt wat voor Hannah. Weet hij haar voor zich te winnen of vist hij achter het net?

Slow burn romance

Aan het lijntje draait om de interactie tussen Hannah en Fox. Nadat ze elkaar een aantal maanden geleden hebben ontmoet, hebben ze digitaal contact gehouden. Inmiddels zijn ze vrienden geworden, waarbij deze friends-to-lovers sterk is opgebouwd. Aan het lijntje is een slow burn, waarbij je eerst Fox en Hannah beide goed leert kennen door het wisselende perspectief. Je leest mee hoe ze hun gevoelens ontdekken, en waarom ze deze proberen te onderdrukken om zichzelf een gebroken hart te voorkomen…

Vooroordelen

Tot ze beide realiseren dat ze écht wel verliefd zijn. Maar durven ze het aan om het risico te nemen? Fox zegt hierover:

‘Als hij een weegschaal was, dan zou de ene kant gevuld zijn met hoop en de andere met angst. De hoop dat hij meer dan een onenightstand voor haar kon zijn, maar de angst dat hij daarin zou falen en gekwetst worden.’

Fox worstelt met het beeld wat men van hem heeft: hij staat bekend als een grote flirt. Hierdoor twijfelt hij aan zichzelf. Gelukkig geeft zijn moeder goed advies: je moet je niet laten leiden door hoe anderen over je denken. Hoe Fox over Hannah denkt is zo lief, en hij roemt haar karakter regelmatig. Heel fijn dat het eens niet over iemands mooie ogen gaat, maar over haar intelligentie en moed!

Net als in de film

Omdat Hannah maar tijdelijk in het vissersstadje verblijft, logeert ze bij Fox. Ze is daar om een film op te nemen. Maar Aan het lijntje is ook erg filmisch geschreven. Soms zijn de scènes zo gedetailleerd dat ik het meteen voor me zie. Wanneer komt de verfilming? Ik zie hier wel een mooie Hallmark-film in! Ook zit het boek vol met referenties naar films en filmmuziek. Met als hoogtepunt een hand op een beslagen raam van een auto – ik moet meteen denken aan de koetsscène in Titanic.

Conclusie

Aan het lijntje is een heerlijke slow burn romance waarin de gevoelens van de karakters en de filmische beschrijvingen van de vissersstad je helemaal laten wegdromen. De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat het tempo hoog ligt en je zo door het boek heen vliegt. Het is heerlijk om te lezen hoe de karakters elkaar steeds beter leren kennen en hoe hun gevoelens ontwikkelen en Aan het lijntje weet me te ontroeren.

Uitgeverij: Love Books
Ik heb dit boek gelezen via KoboPlus.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.