Non-fictieRecensiesReisboeken

Achter de bergen – Bas van Oort

Iris265 views
Achter de bergen - Bas van Oort - Readalicious

De Alpen zijn Europa’s beroemdste bergketen, en Achter de bergen is een ode aan het gebied én haar inwoners. Met deze indrukwekkende verhalen neemt Bas van Oort je mee op avontuur, van de jaarlijkse Almabtrieb tot de Gornergrat in Zwitserland.

Verhalen

Achter de bergen is geen reisgids: het zijn reisverhalen over verschillende gebieden in de Alpen. Zo leer je de bergketen beter kennen en zie je de veelzijdigheid van de Alpen. De verhalen zijn heel beeldend geschreven. Ik voel de zweetdruppels van het langsfietsende peloton van de Tour de France. Ik hoor de klanken van Brunello’s cello. Je wordt hierdoor meegevoerd naar de Alpen en leert verschillende plekken en seizoenen kennen.

De inwoners

Maar het zijn de mensen die écht indruk maken. Op zijn avonturen spreekt Bas met allerlei inwoners van de verschillende gebieden. Of het nou een persoonlijk verhaal van van Oort is, of het verhaal van de berggids die hij ontmoet: het maakt indruk. Toen ik Bas van Oort sprak op het Indie Uitgevers Festival vertelde hij al dat mensen de bestemming en het verhaal écht maken, en dat is zeker het geval in Achter de bergen.

Inspiratie

Achter de bergen behandelt verschillende plekken in het gebied: van Liechtenstein tot Zwitserland en van Oostenrijk tot Slovenië. Na het lezen wilde ik niets liever dan de trein of de auto richting de Alpen pakken! Het gebied is zo veelzijdiger dan ik had gedacht en dit boek zorgt voor een hoop fijne reisinspiratie. Door de afwisseling met de prachtige foto’s droom je helemaal weg.

Conclusie

De combinatie van inspiratie en pakkende verhalen zorgen voor een boek waarbij je het gevoel krijgt dat je de Alpen écht beter leert kennen. Achter de bergen is het eerste deel van een serie, en met dit veelbelovende eerste deel kijk ik uit naar Naar het Noorden en Over het Eiland.

Uitgeverij: Uitgeverij Fjord
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek Achter de bergen via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.