FeelgoodRecensies

All the feels (Spoiler alert #2) – Olivia Dade

Iris224 views
All the feels - Olivia Dade - Readalicious

Een Hollywood romance met een knappe acteur die Cupido speelt en het nichtje van de tv-producent die hem in het gareel moet houden… Dat is toch het recept voor een lekkere romance? Alexander heeft de hoofdrol als Cupido in een populaire tv-serie, maar vanwege zijn roekeloze gedrag willen de seriemakers zijn rol schrappen. Maar dan wordt Lauren ingeschakeld om hem uit de schandalen te houden…

Hollywood romance

Ondanks dat Alexander in een serie speelt en er veel tijd op de set wordt doorgebracht, lezen we weinig over wat er daadwerkelijk gebeurt op de set. Het gaat meer om de tijd buiten zijn werktijden, de tijd waarin Lauren ‘op hem past’. Het verhaal draait echt om Alexander en Lauren, die sommige lezers al hebben leren kennen in het eerste deel van de Spoiler alert-serie.

Alexander maakt het Lauren niet makkelijk – maar dit lijkt niet expres te zijn. Langzaam groeien de karakters naar elkaar toe, waarbij het snel duidelijk is dat het roekeloze gedrag van Alexander niet het volledige verhaal is.

De karakters leren elkaar kennen, en leren elkaars motivatie voor de keuzes die ze gemaakt hebben. Op het begin zijn er vooral kleine miscommunicaties, maar je merkt al snel dat Alexander en Lauren naar elkaar toe groeien – en gevoelens voor elkaar krijgen. Toch was ik niet altijd overtuigd van de chemie tussen de karakters.

Uiterlijke kenmerken

Een acteur die Cupido speelt in een televisieserie, maar eigenlijk een beetje een bad boy is met zijn roekeloze gedrag – dat klinkt goed, toch? Verder heeft hij een wasbordje, natuurlijk prachtige ogen en een grijns waarvan je het warm krijgt van binnen. Wat mij vooral verbaasde was Alexander’s leeftijd: hij gedraagt zich als een roekeloze tiener/twintiger, maar dan blijkt hij 39 te zijn?! Ineens vond ik hem een stuk minder aantrekkelijk 😉

Lauren wordt ook heel uitgebreid beschreven qua uiterlijk. Blijkbaar is Lauren wat voller, heeft ze een schuine neus (omdat deze ooit gebroken was) en is ze niet al te aantrekkelijk. Ook heeft ze wel dikke billen, maar kleine borsten, en vergelijkt Alexander haar met een vogeltje en met een garnalenvrouwtje. Deze enorme focus op het uiterlijk van Lauren was voor mij persoonlijk wel een afknapper – het was niet nodig voor het verhaal om dit zo vaak te benoemen.

Fanfictie

Waar All the feels wel in uitblinkt is de interactie richting de lezers – Alexander schrijft zelf ook fanfictie over zijn eigen serie, en verwijst regelmatig naar romantische tropes. Hij laat zelfs weten wat een van zijn favoriete tropes is (spoiler alert, dat is ook een van mijn favoriete tropes). De fanfictie kan wel wat expliciet zijn, net als de andere new adult-scenes.

All the feels is bewust van alle tropes en clichés die gebruikt worden, en dat maakt het extra leuk om te lezen!

Ontwikkeling

De emotionele ontwikkeling van de karakters staat centraal in All the feels, en daarin blinkt het boek wel enorm uit. Alexander en Lauren leren van elkaar en zijn een goed koppel omdat ze elkaar écht beter maken. Ze luisteren naar elkaar (meestal dan) en worden krachtiger van elkaars aanwezigheid en steun. Dat is nou een prachtig voorbeeld van een relatie!

Conclusie

Ondanks dat er mindere punten waren aan het boek, leest het wel lekker weg. De chemie kan beter, maar als koppel werken Alexander en Lauren heel goed samen en zijn ze wel #goals. Toch was ik niet helemaal weg van dit boek.

Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaler: Jacodine van de Velde
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.