FeelgoodRecensies

Alles draait om kerst – Iris Visser

Iris295 views
Alles draait om kerst - Iris Visser - Readalicious recensie

Holly Winters werkt voor het televisieprogramma ‘Alles draait om liefde’. Om kans te maken op de promotie waar ze al jarenlang hard voor werkt, moet ze een gewéldig item maken voor de kerstspecial. Er is alleen één probleem: nepobaby Olivier Wolfs, zoon van mediamagnaat John Wolfs. Hij heeft ook wel oren naar de functie. Holly moet en zal hem verslaan… maar als alles om de liefde draait, is het moeilijk om je eigen gevoelens onder controle te houden….

Hillywood!

Alles draait om kerst speelt zich af in Hillywood en heeft alle All You Need is Love-feels. Er zijn heel veel knipogen naar de echte wereld. Van de naam John Wolfs, dé mediamagnaat van Nederland, tot de programma’s Temptation Villa en The Love Farm. Hierdoor is het boek ook een soort feest der herkenning.

Holly werkt al jaren als redactie-assistent, maar nu haar collega met pensioen gaat maakt ze kans op de felbegeerde promotie. Deze collega José voelt een beetje als een lieve The Devil Wears Prada Miranda Priestly.

Ondanks dat het hard werken is op de redactie, is de sfeer – over het algemeen – goed en vriendelijk. We leren meerdere collega’s van Holly kennen, maar hun karakters blijven wat op de oppervlakte. Het is de nieuwe collega Olivier Wolfs die de show steelt.

Rivalen

Dus degene met het beste item voor de kerstshow wint de promotie. Dit zorgt voor enige rivaliteit tussen Holly en Olivier – zeg maar gerust enemiesto-lovers! Want ondanks alle vijandigheid knettert ook de spanning tussen de twee karakters van de pagina’s af. En om een rondje tropes te doen: ik kan verklappen dat er ergens ook maar one bed is, en de office romance is natuurlijk ook heel duidelijk.

Het gaat ook heel erg over het verliefd worden. Het gevoel, hoe voelt het, hoe word je verliefd? Olivier is nog nooit verliefd geweest en Holly kan dat zich niet voorstellen. Er is toch niets heerlijkers?

Humor

Waar Alles draait om kerst écht in uitblinkt is de humor! Het start al met de proloog, maar Visser weet de ene na de andere leuke oneliner uit haar mouw te schudden. Van hij “verslijt echtgenotes sneller dan de sokken van de Primark” tot iemand die “meer vrouwen versiert dan een willekeurige gemeente dat met kerstbomen in december doet”. Love it! Of de leuke vergelijkingen, zoals een borstkast “die even hard is als de etrijpe avocado’s van de Albert Heijn”. Ik zat regelmatig hardop te lachen tijdens het lezen.

Conclusie

Alles draait om kerst draait niet om kerst, maar om liefde! Deze kerstroman vol humor en met een dikke knipoog naar hét tv-programma op kerstavond is een fijne toevoeging voor je kerst-TBR. Alles draait om kerst is een fijne enemiesto-lovers met All You Need Is Love-vibes en heel veel leuke oneliners.

Bekijk ook de andere recensies in de blogtour via Instagram:

Uitgeverij: Kobo Original
Dit boek heb ik ontvangen van de auteur in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.