RecensiesYoung Adult

American Royals #1 – Katherine McGee

Iris2195 views
American Royals - Katharine McGee

Wat zou er gebeurd zijn als George Washington niet de eerste president van de Verenigde Staten werd, maar tot koning gekroond was? Dan krijg je American Royals! Een aantal generaties later is Princess Beatrice de eerste vrouw die zelfstandig de troon kan gaan betreden, maar gelukkig is het nog niet zo ver. Haar ouders hebben haar en haar broer en zus voorbereid op het leven als een royal, maar je kan niet óveral op voorbereid zijn…

Vertelperspectieven

American Royals bevat wel 4 (vrouwelijke) vertelperspectieven: die van Prinses Beatrice, Prinses Samantha, Nina (de beste vriendin van Samantha), en Daphne (de ex van Prins Jefferson). Hierdoor krijg je een vrij volledig beeld van de situaties die plaatsvinden in American Royals. Beatrice is opgevoed als de volgende koningin, en kleurt altijd binnen de lijntjes. Haar jongere zus Samantha – de reserve – voelt zich juist genegeerd en doet alles om niet zo braaf als haar oudere zus te zijn. Maar het blijven zusjes, die het op sommige momenten met elkaar kunnen vinden dan op andere momenten…

Wervelwind van emoties

American Royals is geen boek waar je je aandacht laat verslappen: er gebeurt veel maar niet té veel. Hierdoor ben je constant bezig met hoe het verhaal zich verder zal ontwikkelen… McGee weet precies met de juiste dosering de lezer in het verhaal te houden. Wel moest ik uit frustratie soms het boek wegleggen (“OMG wat? Dat kan niet” *slaat het boek dicht*). American Royals liet me ook lachen, om de leuke situaties, en soms ook gewoon om de woordspelingen, zoals bij Juan-for-the Road Carlos. Maar het heeft me ook tot tranen geroerd, omdat ik zó meeleefde met de karakters. Hier heeft McGee zich heel sterk bewezen, want ik was écht invested in de karakters.

Waar is de rest?!

En toen had ik na de laatste pagina van American Royals nog maar één vraag: wanneer komt het vervolg uit? American Royals is een heerlijke roman met de koninklijke sfeer van De Selectie (Kiera Cass) in combinatie met de achterbakse relaties uit Gossip Girl. Deze combinatie werkt: de karakters zijn herkenbaar maar de situaties zul je zelf niet heel snel in belanden… Tenzij jullie vaker op een koninklijk bal komen dan ik natuurlijk ;).

Heb je nu helemaal zin om American Royals te lezen? Dit najaar publiceert Uitgeverij De Fontein deze leuke YA-roman ook in het Nederlands, bekijk de informatie hierover hier. Liever nu al lezen? Denk aan je lokale boekhandel en koop het boek daar!

Uitgeverij: Ember

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter