Non-fictieRecensies

Babe, you got this – Emilie Sobels en Martje Haverkamp

Iris2 comments1625 views
Babe, you got this

Babe, you got this lijkt het zoveelste inspirationele boek voor jonge, ambitieuze vrouwen. Hoe is dit boek anders dan de anderen? En voelde ik me geïnspireerd?

Verhalen van anderen

Het boek bestaat voornamelijk uit verhalen van anderen. Emilie Sobels en Martje Haverkamp hebben twintig inspirerende, succesvolle ondernemers geïnterviewd en hun verhalen gestructureerd opgeschreven. Met hoofdstukken als ‘The pressure is high’ en ‘Gewoon doen’ zijn de adviezen per onderwerp ingedeeld. De succesvolle vrouwen zijn divers, maar de meeste zijn (jonge) ondernemers. Van Hanna Verboom, die naast haar werk als actrice ook een ondernemen opzette, tot Ginny Ramkisoen, bekend van Vacature via Ginny, tot Neelie Kroes, voormalig Europees Commessaris. Ondanks dat de vrouwen in andere werkvelden opereren, komen hun adviezen toch redelijk overeen. 

Inspiratie

Met zo veel voorbeelden van vrouwen die eigenhandig hun carrière een boost wisten te geven door het starten van een bedrijf of het solliciteren op die ene geweldige vacature, is er genoeg inspiratie voor de jonge vrouw. Zélf voelde ik me in ieder geval wel geïnspireerd: om te gaan netwerken met vrouwen die ik bewonder, om cursussen te doen en mezelf te ontwikkelen. 

Conclusie

Al met al is Babe, you got this een inspirerend boek voor de jonge, ambitieuze vrouw. De adviezen van de 23 girlbosses zijn praktisch, en sommige tips zijn aangevuld met boeken, apps of andere must sees. Deze zijn aan het einde van het boek nogmaals in een lijst gezet, waarna er van alle vrouwen een biografie plus foto volgt. Een mooie visuele afsluiter van een interessant boek. 

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

2 reacties

  1. Dat klinkt goed! Ik heb dit boek al een paar keer in mijn handen gehad maar ik denk dat ik hem de volgende keer toch maar meeneem, haha. Ben heel benieuwd:).

Laat een reactie achter