Bak! Van eenvoudige appelcake tot het allerbeste zuurdesembrood – Jayne Jubb
Bak je graag brood? Dan is Bak! een mooie toevoeging aan je kookboekencollectie. Met veel achtergrondinformatie en recepten is Bak! een duidelijk en volledig kookboek.
Achtergrondinformatie
Naast recepten, bevat Bak! veel achtergrondinformatie. Jubb licht uit waarom je brood moet laten rijzen, welke bakbenodigdheden goed van pas komen, en welke ingrediënten vaak voorkomen in het boek. Daarnaast is er ook achtergrondinformatie over de soorten brood, zoals het boerinnenbrood, gistbroden en zuurdesem. Dit maakt Bak! een mooi naslagwerk en ook serieus boeiend om te lezen voor de bakker die wil weten wat hij/zij precies maakt.
Recepten
De meeste recepten in Bak! bevatten beeld, maar niet allemaal. Persoonlijk vind ik afbeeldingen wel fijn, zodat ik weet of mijn baksel er uit ziet zoals de bedoeling is. De recepten zelf zijn duidelijk, ik vind het ook prettig dat ook de tijd om te rijzen apart wordt aangegeven. Ook de ingrediënten zijn (over het algemeen) goed aan te komen bij de lokale supermarkt. Ook heel prettig!
Uitproberen!
Maar, hoe werkt het kookboek in de praktijk? Zelf heb ik eerst maanzaadbrood gebakken, en dit ging goed volgens recept. Ook het amandelbrood was erg lekker en goed te maken! Al met al vond ik het een prettig kookboek met veel afwisselende (brood)recepten. Voor patisserie zou ik eerder een ander kookboek bekijken. Bak! focust op de verschillende soorten en facetten van brood en hiermee zet Jubb een smaakvol kookboek neer.