Non-fictieRecensies

Beledigingen en comebacks – taalammunitie voor elke gelegenheid

Lucia1066 views

Van Uitgeverij Mus kreeg ik het boekje ‘Beledigingen en comebacks’. Het leek me het perfecte boekje voor iemand zoals ik, die nooit heel vlug scherp kan reageren (maar dat uiteraard wel zou willen).

De beledigingen en comebacks zijn gecategoriseerd op onderwerp. Eerst moet je bepalen of iemand dik is of dat je iets wilt zeggen over hoe dom iemand is. Nadat je bij het goede hoofdstuk bent, kun je de beledigingen en comebacks gaan lezen.

Stel dat ik navigeer naar het hoofdstuk ‘Gebrek aan vaardigheden’ dan is daar de eerste belediging:

Je middelmatigheid is ongeëvenaard.

Best grappig, maar om nu een avondje Beledigingen en Comebacks te gaan bestuderen – ik weet het niet. Het leest toch niet zo makkelijk weg als een verhaal, alhoewel er wel altijd een introductie is (bijvoorbeeld over waar de definitie ‘dom blondje’ vandaan komt).

Per toeval ontdekte ik de beste functie van het kleine boekje: wanneer je vrienden over de vloer hebt en zij nieuwsgierig het boekje oppakken en jullie al wat drank op hebben, dán is dit boekje echt perfect. Eén keer openslaan en je kunt allemaal in een deuk liggen.

Al met al heb ik toch plezier gehad van dit boekje. En ik denk dat het een fijn boekje is om cadeau te geven.

Het feit dat niemand je begrijpt, betekent niet dat je kunstenaar bent.

Leest, schrijft en bewondert. Haar laatste roman is 'De geur van een moeder'. Haar debuutroman 'Niemand zoals hij' verscheen in 2020. Deze roman is genomineerd voor de Hebban Debuutprijs 2020. Ze publiceerde verder bij Extaze, De Revisor en De Optimist. Heeft een schrijverswebsite.