RecensiesRomans

Blijf bij mij (Fusion #5) – Kristen Proby

Iris794 views

Hou je van Masterchef Australia, maar mag het allemaal wel met wat meer Love Island? Kristen Proby heeft je gebeden gehoord: in het vijfde deel van de Fusion-serie Blijf bij mij volgen we topkok Mia. Voor een tv-programma moet ze samenwerken met Camden Sawyer, de grootste fout van haar leven.

Clichés

Laten we eerlijk zijn, boeken als Blijf bij mij staan niet bekend om het enorm originele plot. Je verwacht steamy romantiek, en die zal je krijgen! Koken is Mia’s absolute passie en ze werkt keihard om haar restaurant Seduction tot een succes te maken. Dan komt Camden binnenlopen, en ze blijken samen een – nogal turbulente – geschiedenis te hebben. Maar het is meteen weer liefde op het eerste gezicht… Hoe zal dat nou lopen?! ‘Het was alsof ik een week in een woestijn had rondgezworven en zij [Mia] een glas water was.’- aldus Camden. Oké, er komen genoeg clichés voorbij in Blijf bij mij.

De geschiedenis

De chemie van vroeger is nog steeds aanwezig, maar ik vond het jammer dat er weinig diepgang zat in de vernieuwing van hun relatie. De laatste keer dat Mia en Camden elkaar zagen was nogal heftig, de break-up heeft z’n sporen nagelaten. Ik had graag gezien dat ze wat meer echt aan hun relatie zouden werken, in plaats van op oude voet door gaan. De chemie tussen Mia en Camden spat van de pagina’s: het is niet alleen spicy & steamy in de keuken. 😉

Vijf vriendinnen

Het restaurant Seduction wordt geleid door Mia en haar vriendinnen. Het is leuk om een verhaal te lezen waarin de vrouwelijke hoofdrol(len) boss babes zijn. Ondanks Het is duidelijk hoe belangrijk haar carrière voor Mia is en het is fijn dat ze dit niet meteen vergeet als ze in katzwijm valt voor haar vroegere crush. Minder vond ik wel de Bridget Jones-achtige aandacht voor het gewicht van Mia: hier wordt wel erg veel nadruk op gelegd en dit heeft verder geen toevoeging aan het verhaal.

Conclusie

Zin in een hoop steamy romantiek in de keuken? Haal dan Blijf bij mij meteen in huis, en kijk eens wat de Fusion-serie voor vlees in de kuip heeft. Het boek heeft z’n kanttekeningen, maar leest lekker weg. O en extra leuk: er zitten recepten achterin het boek!

Uitgeverij: Xander Uitgevers
Vertaler: Anne-Marike Buijs
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.