FeelgoodRecensiesRomans

Book lovers – Emily Henry

Iris307 views
Book lovers - Emily Henry - Readalicious

Book lovers is hét zomerboek voor boekenliefhebbers en liefhebbers van de streekroman/hallmark romance. New Yorkse literair agent Nora Stephens is namelijk het tegenovergestelde van de stereotiepe romcom-heldin. Maar wanneer ze haar zomer doorbrengt in een small town, is ze dan ook meteen gedoemd tot een small town romance of krijgt ze haar eigen happy ending op een andere manier?

De anti-held

Book lovers is dé roman over de anti-held, the other woman uit de streekromans. Weet je nog, die geliefde in de stad die de hoofdpersoon eerst moet dumpen voordat hij/zij nog lang en gelukkig leeft met de nieuwe liefde uit het dorpje? Dat is Nora. Letterlijk, want dit is haar al een aantal keer gebeurd bij haar exen. Henry geeft hierbij een hele nieuwe dimensie aan dit vaak onbelichte verhaal!

Nora gaat samen met haar zus Libby op vakantie naar een klein dorpje. Is het dan tijd voor haar eigen small town romance? Gelukkig niet! Ondanks dat ik die trope waardeer, is het juist extra sterk dat Nora wordt neergezet als de carrièrevrouw die trouw blijft aan haar eigen idealen. Wanneer ze aankomt op haar bestemming en op haar hakken mét bagage een heuvel op moet, kan ik alleen maar denken aan een scène in The Holiday.

Maar een Emily Henry-romance zou geen romance zijn zonder love interest. Die is er natuurlijk wel: Charlie, een redacteur die ze al kent uit New York. Enter enemies-to-lovers! De chemie tussen de karakters is voelbaar en het is heel fijn dat ze geen blad voor de mond nemen. Ze kibbelen wat af. Het leest zo bevrijdend dat haar karakter zich niet in allerlei bochten wringt om indruk te maken op een man! En daarom werkt deze romance en voel je mee met de karakters. Vooral met Nora’s twijfels of het wel mogelijk is om een carrière én liefdesleven te ambiëren.

Boek voor boekenliefhebbers

Book lovers is met recht een boek voor book lovers! Naast de beroepen van Nora en Charlie, staat het boek vol met literaire referenties. Zo wordt Charlie een ’tweederangs Heathcliff’ genoemd, zijn er referenties naar Jane Austen en weet Henry het gevoel van een goede boekwinkel spot on te beschrijven. De liefde voor boeken en de boekenwereld straalt van de pagina’s af.

Familiedynamiek

De zussentrip is een verrassing van Libby voor haar zus Nora. De zussen zijn heel hecht: na het overlijden van hun moeder, heeft Nora altijd voor haar zus gezorgd. Maar dit zorgt wel voor een scheve relatie, waardoor Nora in de zorgstand terecht is gekomen. Het is lang geleden dat ze voor zichzelf heeft gekozen. De support van Charlie en de nieuwste inzichten tijdens deze trip openen Nora’s ogen. Maar ook Charlie’s familiedynamiek zorgt voor een rugzakje waarmee hij moeite heeft om zich open te stellen.

Conclusie

De small town romance van de city girl is een nieuwe vibe waar ik wel van hou! Ambitie, carrière en liefde kunnen naast elkaar bestaan en met Book Lovers heeft Henry weer een supersterke roman geschreven. Sommige scènes voel ik tot in m’n botten: ik werd zó meegesleept door dit boek.

Uitgeverij: The House of Books
Vertaler: Erica Disco
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek Book lovers via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.