Non-fictieRecensiesReisboeken

Bretagne, kleine atlas voor hedonisten – Jules Gaubert-Turpin

Iris426 views
Bretagne, kleine atlas voor hedonisten - Jules Gaubert-Turpin - Readalicious

Frankrijk! Aan welke regio denk je dan? Denk eens aan Bretagne. Volgens Bretagne, kleine atlas voor hedonisten is dit een regio die ‘je te laat ontdekt en altijd weer te vroeg verlaat’. Hoog tijd voor een kennismaking in weer een nieuw deel van de ‘kleine atlas voor hedonisten’-serie.

Bretagne

Het is een van de grootste regio’s in Frankrijk, maar niet de eerste regio waar men aan denkt. Maar na het lezen van Bretagne, kleine atlas voor hedonisten is dat misschien wel anders. Eigenlijk herkende ik alleen Mont Saint-Michel, maar wanneer ik door dit prachtige koffietafelboek blader, leer ik dat er nog veel meer prachtige plekken in de regio te ontdekken zijn. Hiermee zorgt dit boek meteen voor een hoop reisinspiratie.

Foto’s

Bretagne, kleine atlas voor hedonisten zit vol prachtige foto’s om je te betoveren. De foto’s zijn niet alleen van de ‘grote’ toeristische attracties, maar geven juist de sfeer van de regio weer. Met foto’s van schelpen, bossen, huisdieren, dorpjes en bootjes is het alsof je even echt de sfeer proeft en waan je je zelf ook een beetje in Bretagne.

Meer over de regio

Deze serie weet altijd uit te blinken in de aanvullende informatie over de regio’s. Met wandelroutes, informatie over restaurants en smederijen – allemaal zeer persoonlijke verhalen uit de regio – en meer. Lees bijvoorbeeld over de ernstig bedreigde Bretonse taal, en hoe deze is ontstaan. Al deze achtergrondverhalen zorgen ervoor dat je nog een beter en veel persoonlijker beeld krijgt van de regio. Dit is leuker dan een reisgids met een opsomming aan restaurants en beste plekken om te bekijken: je krijgt veel meer gevoel bij Bretagne.

Conclusie

Bretagne, kleine atlas voor hedonisten is weer een prachtig boek in de serie, vol foto’s die de sfeer goed weergeven. In combinatie met de achtergrondverhalen is dit weer een prachtig koffietafelboek vol inhoudelijke informatie over de regio.

Benieuwd naar hoe het boek er uit ziet? Bekijk mijn video op Instagram:

Uitgeverij: Uitgeverij Mo’Media
Vertaler: Jan van de Westelaken voor Fontline
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.