FeelgoodRecensies

Ciao for now – Kate Bromley

Iris225 views
Ciao for now - Kate Bromley - Readalicious

Buongiorno romantiek in Rome! Violet is bezig met een modeopleiding, maar haar enorme studieschuld en leeftijd hijgen in haar nek. Ze krijgt een stageplaats aangeboden bij een modebedrijf in Rome en vertrekt met twee medestudenten naar The Eternal City. Maar dan ontmoet ze een knappe Italiaan… Zegt Violet ciao tegen haar carrière of tegen de liefde?

Ciao!

Op haar eerste dag in Rome maakt Violet een onuitwisbare indruk op Matteo: ze valt in een koffietentje bóvenop zijn koffie, en zijn laptop. Dat is geen goed begin – en dan blijkt dat Matteo ook de zoon van haar professor aan de modeopleiding te zijn, en delen ze deze zomer een huis in de zonnige stad. Het is onmogelijk om elkaar te ontlopen…

Om haar blunder goed te maken, trakteert Violet hem op een kopje koffie. Tijdens deze eerste interactie schieten mijn mondhoeken al de lucht in: Violet zit zó vol scherpe opmerkingen. De dialogen tussen Violet en Matteo zijn constant heerlijk om te lezen: ik hou wel van het gekibbel. En ondertussen bouwt de spanning op…
We weten allemaal waar dit heen gaat: het gekibbel en de slow burn zorgt voor een explosie van gevoelens! Een fijne enemies-to-lovers met romantiek in Rome en kussen op Capri waarmee je heerlijk kan wegdromen tijdens het lezen.

Vibe

Ciao for now heeft een heerlijke vibe: het water loopt me in de mond bij de heerlijk omschreven Italiaanse keuken (en kaasjes), de omschrijvingen van de stad – hier kun je meteen bij wegdromen. Maar ook alle fijne verwijzingen, zoals naar Jane Austen, Dark Academia en zelfs de Lizzie McGuire movie komen voorbij. En als iemand zegt “ik ben gewoon een vriendin die een vriend vraagt…” krijg ik meteen 90’s romcom vibes en verwacht ik ook Hugh Grant nog tegen te komen.

Dromen volgen

Violet krijgt de kans van haar leven in Rome: stage lopen bij een Italiaans modebedrijf en meedoen met een wedstrijd waarmee ze haar droombaan bij een New Yorks modelabel kan krijgen. Maar Violet vindt het moeilijk om haar focus te houden en is bang dat ze weer fouten uit het verleden herhaalt. Ze is zó druk bezig met wat mensen van haar vinden, dat ze vergeet haar eigen hart te volgen. Zo krijg je ook een levensles mee: doe wat je zelf wil, en niet wat men van je verwacht. Want zodra ook Violet dit advies volgt, verandert er een hoop…

Conclusie

Ciao for now heeft alle ingrediënten voor romcom vibes in Rome! Een fijn hoofdpersonage met wie ik graag een keer koffie zou drinken, een Italiaanse lover die langzaam ontdooit en héél veel mode! Maar vooral: volg je hart. In mijn geval is dat richting de andere boeken van Kate Bromley want ik ben nieuwsgierig geworden!

Uitgeverij: HarperFirst
Vertaler: Bep Fontijn
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.