KinderboekenRecensies

Dansende vogels en zingende apen – Smriti Prasadam-Halls & Florence Weiser

Iris589 views
Dansende vogels en zingende apen - Readalicious

Zoek je een superzoet boek om (voor) te lezen of cadeau te geven? Kijk dan naar Dansende vogels en zingende apen, waarin je meer leert over de verleidingstrucs van verliefde dieren.

Verleiding

Je partner verleiden is niet iets wat alleen mensen doen. Denk maar eens aan de mannetjespauw op de kinderboerderij: zijn verenkleed is om de vrouwtjespauw te verleiden. Waar mensen misschien een bos rode rozen kopen voor hun partner, zoekt de mannelijke ezelspinguïn het perfecte steentje om cadeau te geven. Dit is een van de vele voorbeelden in Dansende vogels en zingende apen.

Het dierenrijk

Het is extra leuk dat ook minder bekende diersoorten langskomen. Zelf wist ik niet veel van de verleidingskunsten van slakken (ja echt!), de oranje prieelvogel of de grijskopagapornis. Zo leer je meteen nieuwe dieren en hun verleidingstactieken kennen.

De teksten zijn superzoet geïllustreerd door Florence Weiser, de kleurrijke pagina’s zijn een genot om naar te kijken. De spreads zijn volledig ingekleurd en naast de dieren zie je soms ook wat van hun leefomgeving, zoals hun nestje of de boom waarin de aap slingert. Er is genoeg om te bekijken met je kleintje tijdens het voorlezen.

Conclusie

De diversiteit van Dansende vogels en zingende apen zorgt ervoor dat ik zelfs nog wat heb geleerd van dit boek! Een prachtig boek met kleurrijke illustraties en duidelijke uitleg over de verleidingstechnieken in het dierenrijk. Ook een leuk boek om cadeau te geven!

Uitgeverij: Lemniscaat
Vertaler: Steven Blaas
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.