KinderboekenRecensies

Darwins fabuleuze wormenshitshow – Polly Owen & Gwen Millward

Iris376 views
Darwins fabuleuze wormenshitshow - Polly Owen & Gwen Millward - Readalicious

Bij Darwin denk je meestal aan On the Origin of Species. Maar wist je dat hij ook onderzoek deed naar… regenwormen? Het kinderboek Darwins fabuleuze wormenshitshow geeft uitleg over het onderzoek van Darwin.

Charles Darwin en wormen

Darwin was dol op de natuur, maar hij was helemaal geïnteresseerd in wormen. Wist je dat Darwin écht onderzoek heeft gedaan naar deze beestjes en er zelfs een boek over heeft gepubliceerd, namelijk The Formation of Vegetable Mould through the Action of Worms – with Observations on their Habits. In het hilarische prentenboek Darwins fabuleuze wormenshitshow laten Owen en Millward zien waarom Darwin onderzoek doet naar deze bijzondere beestjes. Door middel van dit boek leer je extra veel over wormen. De combinatie van de teksten met de onwijs grappige afbeeldingen zorgen ervoor dat je niet alleen leert, maar ook hardop zit te lachen wanneer je dit boek (voor)leest.

Darwins fabuleuze wormenshitshow - Polly Owen & Gwen Millward inhoud - Readalicious

Poep

Wat vinden kinderen grappiger dan praten over poep? 💩 Het onderzoek van Darwin laat zien dat de poep van wormen heel speciaal is. Dit is natuurlijk een hilarisch onderwerp voor kinderen, maar naast heel grappig is Darwins fabuleuze wormenshitshow heel informatief. Het boek eindigt zelfs met een hoop feitjes over wormen.

Conclusie

Door het grappige onderwerp en de kleurrijke, hilarische afbeeldingen is Darwins fabuleuze wormenshitshow een geweldig leuk boek om (voor te) lezen. Voor nieuwsgierige kinderen die graag méér willen weten over deze bijzondere beestjes.

Uitgeverij: Infodok
Vertaler: Sarah Devos
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.