FantasyRecensiesYoung Adult

Daughter of the Pirate King (#1) – Tricia Levenseller

Iris309 views
Daughter of the Pirate King - Tricia Levenseller - Readalicious

Fans van Pirates of the Carribean, sterke vrouwelijke personages en enemies-to-lovers opgelet! Alosa, de dochter van de Piratenkoning, heeft een missie: ze is op zoek naar een van de drie delen van een schatkaart. Hiervoor moet ze undercover op het schip van haar vijand – en doen alsof ze minder gevaarlijk is dan ze in werkelijkheid is. Maar dan ontmoet ze eerste stuurman Riden…

Piraten

Wie houdt er nou niet van boeken over piraten? En vooral wanneer de hoofdpersoon, Alosa, zelf een sterke, vrouwelijke piraat is. Ik krijg sterke Pirates of the Carribean-vibes van dit boek. Alosa’s vader is de gevreesde Piratenkoning en Alosa wil hem trots maken. Daarom gaat ze undercover op een ander piratenschip door haar ontvoering in scène te zetten.

Het leven van de piraten voelt wel realistisch neergezet: naast al het avontuur is er – helaas voor Alosa – weinig mogelijkheid tot hygiëne, er is rum (natuurlijk!) en de piraten zijn onderling ook niet helemaal eerlijk tegen elkaar…

En dan wordt het nóg beter: naast piraten, zijn er ook sirenen. Alosa’s vader schijnt de enige man ooit te zijn geweest die is ontsnapt aan sirenen – en dan blijkt Alosa ook wel wat trucjes te kennen. Haar gave maakt het verhaal nog wat leuker, en maakt me vooral meteen nieuwsgierig naar het tweede deel.

De dochter

De vurige, roodharige Alosa is ervan overtuigd dat ze haar missie tot een goed einde kan volbrengen. Ze heeft een grote mond en veel zelfvertrouwen – dat is ook wel eens lekker! Alosa is stoer, slim en inventief. Ze weet je constant op je hoede te houden en te laten lachen. Ik geniet vooral van al haar inventieve oplossingen, bijvoorbeeld hoe ze spullen verstopt of hoe ze probeert te ontsnappen.

Romantiek

Maar de eerste stuurman van het vijandelijke schip, Riden, gelooft niet in Alosa’s onschuldige kidnapping. Terwijl Alosa iedere nacht probeert het schip ondersteboven te keren om de schatkaart te vinden, wil Riden achterhalen wat haar echte doel is op het schip. Het gekibbel tussen Alosa en Riden is heerlijk en het aantrekken en afstoten leest heerlijk weg.

Conclusie

Daughter of the Pirate King is een leuke piraten-YA vol avontuur, leuke interactie, inventieve acties van Alosa en zoetsappige romantiek. Verwacht geen al te moeilijk boek, maar juist een heerlijke fantasy om tussendoor te lezen. Ik heb nu al zin om het tweede deel Daughter of the Siren Queen te lezen.

Uitgeverij: Pushkin Children’s Books

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.