FantasyRecensiesYoung Adult

Daughter of the Siren Queen (Daughter of the Pirate King #2) – Tricia Levenseller

Iris329 views
Daughter of the Siren Queen (Daughter of the Pirate King #2) - Tricia Levenseller - Readalicious recensie

Daughter of the Siren Queen is het tweede deel van Levenseller’s toffe piraten-YA. Alosa heeft haar missie voltooid en alle drie de delen van de schatkaart verzameld. Maar haar vijand Vordan vertelt een geheim waardoor Alosa’s hele verleden op losse schroeven staat. En dan moet Alosa haar vader, de piratenkoning, verslaan om eerder op het eiland van de Siren Queen te komen…

Let op: deze review kan spoilers bevatten over het eerste deel Daughter of the Pirate Queen (lees hier de recensie).

Piraten én Sirenen

Ook Daughter of the Siren Queen bevat weer die heerlijke piratenvibe, maar gaat nog verder. Er zijn ook Sirenen! Alosa heeft haar moeder nooit ontmoet, maar heeft wel haar Sirenen-gaven meegekregen:

‘I may not have been born in the sea, but I was born to rule it. I am the daughter of the siren queen.’

Deze krachten leert ze beter te gebruiken in dit deel en zorgen voor hele interessante scènes. Hoe werkt het? En nog belangrijker: hoe krijgt Alosa deze krachten onder controle? Samen met haar enemies-to-lovers Riden, die we leren kennen in het eerste deel, probeert ze uit te vogelen hoe haar krachten werken.

Geheimen

Wanneer Alosa achter een groot geheim van haar vader komt, is ze vastbesloten om de piratenkoning te ruïneren. Daughter of the Siren Queen bevat meer actie dan het eerste deel. Een bloedstollende race, intriges en geheimen zorgen ervoor dat de vaart flink in het verhaal zit. Om haar vader te verslaan moet Alosa sneller én slimmer zijn. Ze moet de Sirene in zichzelf inzetten, maar als ze die niet onder controle krijgt, is haar hele crew in gevaar. Het hoge tempo zorgt ervoor dat je zo in dit verhaal zit, en blijft lezen.

Relaties

Gelukkig is Riden weer van de partij! Er is wat minder gekibbel dan in Daughter of the Pirate Queen en ze leren beter samenwerken. Dit zorgt weer voor een heerlijke romance die zich goed ontwikkeld door het boek heen.

Maar ook de rest van Alosa’s crew leer je veel beter kennen. Hoe zijn ze op Alosa’s schip gekomen? Het belang van deze vriendschappen voor Alosa is duidelijk. Vooral bij Sorinda en Kearan ben ik heel benieuwd naar hoe meer!

Conclusie

Daughter of the Siren Queen is een perfect einde van deze duologie. De vibe, de piraten én sirenen, de vriendschappen en de actie zorgen voor een vermakelijk boek.

Uitgeverij: Pushkin Children’s Books

Koop het boek Daughter of the Siren Queen via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.