RecensiesThrillers

De angst – C.L. Taylor

Samantha1269 views
De angst - C.L. Taylor

Volgens mij heb ik niet eerder een thriller gelezen over de gevolgen van pedofilie – in dit geval een man die een minderjarig meisje manipuleert en haar laat geloven dat wat ze hebben liefde is. Daarom was ik ook door het boek van De angst van C.L. Taylor geïntrigeerd. Wat daarin ook meewoog is dat Taylor is afgestudeerd in de psychologie. En ik hou van psychologische thrillers.

Goed, we volgen het verhaal van Louise, ook wel Lou genoemd. Door middel van flashbacks worden we meegenomen door haar tienertijd en zien we hoe ze ten prooi valt aan haar karateleraar (geloof ik, het kan ook judo of iets dergelijks geweest zijn) Mike. Ze vertrekken samen naar Frankrijk om weg te rennen van het leven in Groot-Britannië, al komt Lou er al snel achter dat Mike niet de man is die hij is.

Taylor weet de angst vanuit Lou heel goed neer te zetten, en eerlijk… de flashbacks zijn dan ook een beetje creepy. Het is geen pretje om te lezen hoe een volwassen, getrouwde vent een onzeker meisje manipuleert en seks met haar heeft. Of zeg maar gerust: verkracht. Zijn de flashbacks spannend? Nee, ze zijn eerder akelig.

Heden

Achttien jaar later keert Lou terug naar het dorp waarin ze is opgegroeid. Ze ziet Mike terug… met een ander meisje. Ze besluit dat ze alles op alles moet zetten om haar niet hetzelfde over te laten komen. Wederom zijn deze hoofdstukken vooral psychologisch spannend en niet ‘zit op het puntje van je stoel’-spannend. Lou maakt een aantal domme beslissingen, en toch kan je niet anders dan meeleven en je afvragen hoe het verhaal gaat eindigen.

Ja, zeker een boeiend boek dat je in een sneltreinvaart uitleest. De thriller is wel eerder akelig te noemen door de thematiek dan nagelbijtend, maar dat is niet erg. Ik ben hierdoor benieuwd geworden naar de andere boeken van C.L. Taylor en dat is wat je als auteur moet willen, denk ik.

Debuteerde op 5 juni 2018 bij Meulenhoff Boekerij met 'De witte kamer', dat de Gouden Strop won. Schreef ook de thrillers 'Zij die zwijgt' en 'De dwalenden'. Leest zelf van alles, van (historische) romans tot speculatieve fictie en van fantasy tot sciencefiction.

Laat een reactie achter