FantasyRecensiesYoung Adult

De bedrogene (De beminde #2) – Kiera Cass

Iris922 views

Baljurken, romance en intriges: het is weer tijd voor een nieuw boek van Kiera Cass! De bedrogene (vertaald door Hanneke van Soest) is het vervolg op De beminde (lees hier de recensie) en heeft weer zo’n prachtige cover, zoals we gewend zijn van de boeken van Cass. Maar is de inhoud ook zo sprankelend?

Vervolg

Ik moet bekennen, ik moest er even inkomen. Het was fijn dat De bedrogene begint met een korte recap van De beminde, maar de eerste 20 pagina’s was ik toch nog wat clueless. Ik heb er het vorige deel even bij moeten pakken om er weer in te komen: wie was iedereen nou? Wat was er nou gebeurd?

Maar al snel stal Hollis mijn hart – blijkbaar heeft ze dat effect op nogal veel mensen. Want ondanks dat haar hart nog niet volledig geheeld is na de moord op haar familie, weet ze toch de aandacht te trekken van een nieuwe knappe man aan het hof…

Liefde

Liefde komt in vele vormen: van verliefdheid tot liefde voor familie. Na de moord op haar familie en Silas probeert Hollis zich aan te passen aan het leven in Isolte. Maar vanaf het moment dat Etan, een norse neef van de Eastoffes, ten tonele verschijnt, is het duidelijk: ze kibbelen als een oud getrouwd stel. De bedrogene weet hier weer het pad te volgen wat Cass vaker heeft geschetst: van de liefde. Hollis zit nog in de rouw, maar ze begint wel gevoelens te krijgen voor Etan. Maar hij haat haar toch?

Het hof

Hollis gaat met de Eastoffes naar het hof van de koning van Isolte om een bruiloft bij te wonen. Maar er is een complot: de Eastoffes hebben misschien de macht om de koning te onttronen. Hollis is hier een belangrijke speler in, en haar vriendin Valentina, die we nog kennen uit De beminde, ook. We gaan weer van balzalen naar lansgevechten, maar het hof is niet compleet zonder intrige. Want was het wel de koning van Isolte die de familie van Hollis heeft vermoord? Cass komt met een – beetje doorzichtige – plottwist, maar weet de plot van De bedrogene precies de kant op te krijgen waarvan wij als lezers hopen dat het gaat…

En ze leefden nog lang en gelukkig…

Eind goed, al goed, toch? Nou, mooi niet. Het liefdesverhaal blijkt complexer te worden: de twee starcrossed lovers kunnen helemaal niet samen zijn. Maar weer weet Cass haar reputatie hoog te houden: een roman aan het hof kan toch niet eindigen zonder een sprookjesachtige romance?

Conclusie

Cass weet met De bedrogene weer een sprookjesachtige roman aan het hof neer te zetten. Het boek neemt je mee naar het hof en ondanks dat het inhoudelijk echt sterker had kunnen zijn, voldoet De bedrogene aan al je verwachtingen. Ik ben #TeamHollis.

Uitgeverij: Best of YA
Vertaler: Hanneke van Soest
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.