KinderboekenRecensies

De beer en haar boek – Frances Tosdevin & Sophia O’Connor

Iris316 views
De beer en haar boek - Frances Tosdevin & Sophie O Connor - Readalicious

Als boekenwurm vind ik boeken over boeken natuurlijk helemaal tof. De beer en haar boek is zo’n boek: perfect om voor te lezen of om cadeau te geven aan kleine boekenwurmen. In dit prentenboek trekt de beer de wijde wereld in, waar ze haar boek gebruikt om andere dieren te helpen.

De wereld zien

Ken je dat gevoel dat je zin hebt om op reis te gaan? De beer uit De beer en haar boek wel. In korte, heldere tekst wordt uitgelegd dat de beer meer wil. Extra leuk: veel regels rijmen ook op elkaar, waardoor het helemaal fijn (voor)leest. Zo zegt de beer bijvoorbeeld: ‘De wereld is vol met mooie plekken – die een beer als ik kan ontdekken.’

De beer neemt haar boek mee op reis, en op de kleurrijke illustraties zie je het boek in een tas rondom de nek van de beer hangen. Onderweg komt de beer verschillende zieke of gewonde dieren tegen. Ze kan de dieren helpen, omdat de oplossingen in haar boek staan. Dan reist de beer weer verder tot ze aankomt bij een… boekwinkel! Waar ze leert dat ze de wereld kan ontdekken door middel van boeken.

Kleurrijk

De beer ontdekt verschillende plekken en dieren die je kan ontdekken in de illustraties. Van een jungle tot een strand, de illustraties zijn zeer kleurrijk en nemen je mee door het verhaal. Door de zachte kleuren heeft het boek wat sprookjesachtigs.

Conclusie

De beer en haar boek is een fijn boek met een leuke boodschap: lezen verruimt je wereld(blik)! Echt een perfect (voor)leesboek voor kleine boekenwurmen. De beer en haar boek verovert je hart.

Uitgeverij: Lemniscaat
Vertaler: Johanna Rijnbergen
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.