FeelgoodRecensies

De burn-out – Sophie Kinsella

Iris243 views
De burn-out - Sophie Kinsella - Readalicious

Morgen is het blue monday en mijn tip om deze dag te verslaan is: lees een feelgood boek! Bijvoorbeeld De burn-out van Sophie Kinsella, waarin Sasha overspannen is van haar werk. Ze gaat naar het resort in Devon waar ze als kind graag kwam. Maar alles is anders dan vroeger, en dan moet ze ook nog het strand delen met de onuitstaanbare Finn.

Burn-out

Het is Sasha allemaal teveel geworden. De eeuwige takenlijst, de onophoudelijke mailbox en haar baas wil niet luisteren naar haar hulpvraag. Kinsella weet in De burn-out het beklemmende gevoel dat je werk te veel is geworden heel treffend te omschrijven. Sasha ziet maar één oplossing: ze gaat het klooster in. Maar wanneer ze zich komt aanmelden, is zuster Agnes helemaal niet zo hulpvaardig… Ik heb zó hard zitten lachen om deze scène die Kinsella zo pakkend weet te schrijven.

Naar zee

Het gaat zo niet langer. Sasha moet rust nemen en gaat op advies van haar moeder naar Devon om yoga te doen en boerenkoolsmoothies te drinken. Ik ben geen arts, maar dit is wel erg makkelijk gedacht. Het helingsproces van Sasha wordt een beetje gebagatelliseerd – yoga op het strand en een nieuwe knappe man in je leven gaan een burn-out niet oplossen. Maar De burn-out is niet voor niets feelgood en geen zelfhulpboek.

De verandering van omgeving geeft Sasha wel rust. Ze krijgt een app met een stappenplan mee, waarbij onder andere ‘aarden’ en ‘yonisap’ op het programma staan. Dit zorgt voor een hoop komische momenten waarbij Sasha een poging doet tot het volgen van het stappenplan. Van de niet-te-drinken smoothies tot de pogingen om te blijven doen alsof dit stappenplan werkt: het is allemaal typische Kinsella-humor waardoor je lachend door dit boek vliegt.

Romantiek

Maar dan moet Sasha ineens het strand delen met Finn. Hij is chagrijnig, gestrest en pikt haar rots in. Dat laat ze niet gebeuren! Toch blijken Sasha en Finn meer met elkaar gemeen te hebben dan ze in eerste instantie dachten. De karakters trekken naar elkaar toe en je voelt hoe er voorzichtig eerste stappen richting romantiek gezet worden. Dit deel van het boek is hartverwarmend en met vlagen ook hilarisch. Dan verschijnt er een mysterieus bericht op het strand, gericht aan Sasha en Finn. Wat moeten ze hiermee? Dit mysterie zorgt voor een extra luchtig laagje in het verhaal. De ontknoping hiervan is verrassend en maakt het verhaal nog sterker!

De karakters in het boek zijn allemaal heel overtuigend. Van de oude surfleraar Terry tot de nieuwsgierige receptioniste Cassidy: ze zorgen er voor dat je nóg meer van dit verhaal gaat houden. Vooral Terry zit vol surfadviezen die ook doorgaan voor levenswijsheden. De karakters van De burn-out hebben echt mijn hart gestolen en ik wil ook in dat geweldige, excentrieke hotel logeren!

Conclusie

Met een plot vol typische Kinsella-humor en karakters waar je van gaat houden zorgt De burn-out voor een hoop plezier tijdens het lezen. De combinatie van de opbouwende romance en ontroerende scènes zorgen voor weer een heerlijk boek.

Uitgeverij: The House of Books
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek De burn-out via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.