RecensiesRomans

De buurtwinkel van tweede kansen – Kim Ho Yeon

Iris89 views
De buurtwinkel van tweede kansen - Kim Ho Yeon - Readalicious review

Wanneer de voormalig dakloze Dokgo start met werken in een buurtwinkel in Jeongpa, Seoel, zorgt dit voor een frisse wind in de winkel, én bij haar werknemers en bezoekers. Hij verovert al snel de harten van de mensen om hem heen. Maar wat is er met Dokgo gebeurd en kan hij, naast alle klanten, ook zichzelf helpen? De buurtwinkel van tweede kansen is een hartverwarmende roman.

Buurtwinkel

Mevrouw Yeom is een voormalig lerares, en runt nu een buurtwinkel. Ze doet dit niet om rijk van te worden, maar vindt het prettig om wat bij te dragen en ervoor te zorgen dat haar medewerkers een inkomen verdienen. Op een dag komt ze Dokgo tegen. Hij helpt haar, en zo besluit mevrouw Yeom om hem ook te helpen. Wanneer er een positie vrijkomt in de buurtwinkel, biedt ze Dokgo deze plek aan. Deze positieve houding van mevrouw Yeom is het begin van een nieuw leven voor Dokgo. Hierdoor start het boek al hartverwarmend. Want hoe vaak bekommeren we ons nou écht om onze medemens?

Kracht van aandacht

Dokgo biedt een luisterend oor voor iedereen die het nodig heeft. En dan merk je hoeveel dat voor een mens kan betekenen. De oprechte aandacht voor elkaar is hartverwarmend en zorgt ervoor dat je De buurtwinkel van tweede kansen met een heel warm gevoel zit te lezen. De karakters hebben fouten gemaakt, maar zijn sympathiek en je voelt met ze mee.

Verhalend

De buurtwinkel van tweede kansen valt op door de prachtige, verhalende manier van vertellen. Het plot komt niet snel op gang, maar je wordt wel meegevoerd door de beschrijvende manier van vertellen. Ook zit het boek vol kleine adviezen en wijsheden over hoe mensen het beste met elkaar om kunnen gaan. Zoals: “Het leven draaide om verbinding, en verbinding draaide om communicatie.”

Er komen verschillende perspectieven aan bod. Van mevrouw Yeom tot de collega’s tot verschillende klanten. Met de verschillende mensen komen ook verschillende thema’s voorbij. Van tweede kansen tot alcoholisme tot loslaten. Het is misschien wel naïef om te bedenken dat al deze problemen op te lossen zijn met wat aandacht. Maar door vanuit het perspectief van de verschillende personages te lezen, merk je wat de oprechte aandacht van Dokgo met ze doet. Het verhaal wordt extra interessant als je Dokgo’s perspectief leest. Zijn zoektocht naar geluk, zijn identiteit, waarom hij de aandacht en adviezen geeft, en hoe hij zelf reageert op de mensen.

Conclusie

De buurtwinkel van tweede kansen is een hartverwarmende roman vol sympathieke karakters. Het plot ontvouwt zich langzaam, maar door de verhalende manier van vertellen blijf je toch geboeid. En je leert een belangrijke les: over naar elkaar luisteren en oprechte aandacht.

Uitgeverij: Wereldbibliotheek
Vertaler: Mattho Mandersloot en Thyrze van Onna
Dit boek heb ik ontvangen via bookinfluencers.com in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek De buurtwinkel van tweede kansen via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.