RecensiesRomans

De Cubaanse dochter (De verloren dochters #2) – Soraya Lane

Iris484 views
De Cubaanse dochter (De verloren dochters) - Soraya Lane - Readalicious

Na de Italiaanse wijngaarden in het eerste deel van De verloren dochters is het nu tijd om wat verder te reizen: naar Cuba! De Londense Claudia wordt gevraagd haar grootmoeders geschiedenis uit te zoeken, iets wat een fijne afleiding is na haar zware jaar. Claudia besluit spontaan een van de aanwijzingen te volgen en stapt op een vlucht naar Havana. Daar leert ze meer over haar familiegeschiedenis, én haar eigen hart…

Heden en verleden

De Cubaanse dochter heeft een wisselend perspectief tussen het heden, waarin je Claudia leert kennen, en het verleden. Claudia heeft een heftig jaar achter de rug: haar grootmoeder en haar beste vriendin stierven, ze beëindigde haar verloving en zegde haar drukke baan op. In Havana, 1950, is Esmaralda de oudste dochter van Julia Diaz, de eigenaar van de grootste suikerplantage van Cuba. Sinds haar moeder is gestorven, helpt ze haar vader met het onderhouden van zakelijke relaties. Maar dan wordt ze verliefd op de Britse Christopher…

In beide verhaallijnen hebben de vrouwen te maken gehad met verlies, en ontmoeten ze een man uit een andere cultuur waar ze op vallen. Ondanks dat er veel hartverscheurende gebeurtenissen plaatsvinden, weet Lane de verhalen toch zó aan elkaar te rijgen dat je hart ook weer gelijmd wordt met dit prachtige boek.

Verwachtingen

Je leert Claudia en Esmaralda goed kennen in dit meeslepende verhaal. Ondanks dat hun situaties heel anders zijn, zijn er parallellen tussen de twee vrouwen. Beide worden ze verliefd, en proberen ze zich te ontworstelen aan de door anderen opgelegde verwachtingen. Van Claudia werd niet verwacht dat ze, met haar drukke baan en perfecte verloofde, ineens het roer zou omgooien. En Esmaralda was altijd de brave dochter en haar vaders lievelingetje: kan ze voor haar eigen geluk kiezen voordat ze wordt uitgehuwelijkt?

Claudia en Esmaralda zijn sterke karakters en gaandeweg het verhaal wordt duidelijk wat hun connectie is.

Cubaanse vibe

De Cubaanse dochter neemt je mee naar Cuba. Niet alleen de prachtige landschappen en Havana worden zo omschreven dat je het gevoel hebt dat je er zelf rondloopt – ook de Cubaanse keuken komt uitgebreid aan bod. Claudia ontmoet Mateo, de eigenaar van een foodtruck. Wanneer er over zijn empanadas en ropa vieja wordt gesproken loopt het water me in de mond! Je wordt helemaal meegevoerd door de gedetailleerde en filmische vertelstijl. Ik wil naar Cuba!

Conclusie

Met De Cubaanse dochter heeft Lane weer een heerlijk boek geschreven dat je kan blíjven lezen, ik ben zo blij dat dit een serie is! (Het volgende deel De Griekse dochter wordt in februari 2024 gepubliceerd). Ik kan niet genoeg krijgen van de combinatie van het heden en het verleden met de verschillende landen. De Cubaanse vibe, fijne karakters en romantiek zijn heerlijk.

Bekijk ook de andere recensies in de blogtour:

Blogtour De Cubaanse dochter

Uitgeverij: Oceaan boeken
Vertaler: Erica Disco
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek De Cubaanse dochter via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.