FantasyRecensiesYoung Adult

De Dievenspelen (Thieves’ Gambit #1) – Kayvion Lewis

Iris436 views
De Dievenspelen (Thieves' Gambit #1) - Kayvion Lewis - Readalicious

Rosalyn Quest komt uit een legendarische familie van meesterdieven. Hun enige regel: vertrouw niemand. Rosalyn wil liever een normaal leven en plant haar ontsnapping. Maar dan wordt haar moeder ontvoerd, en moet ze meedoen aan de Dievenspelen, een dodelijke wedstrijd voor de grootste oplichters ter wereld.

De spelen

Tijdens de Dievenspelen moeten Rosalyn en haar tegenstanders verschillende overvallen plegen. Ik krijg helemaal Ocean’s Eleven-vibes van dit boek en hou van de slimme ideeën van Rosalyn en technische snufjes van haar medestanders. De scènes zijn heel filmisch beschreven en je wordt echt meegenomen naar de verschillende musea en andere locaties.
De Dievenspelen is heel meeslepend beschreven: zelfs nog voordat Rosalyn meedoet aan de spelen, wordt je meegezogen in het verhaal. Maar zodra ze meedoet aan de dodelijke spelen, wordt het alleen maar spannender…

Vrienden of vijanden?

Rosalyn vertrouwt niemand – dit is ook het motto van haar familie. Maar tijdens deze Dievenspelen komt ze er achter dat je soms wel iemand moet vertrouwen. De karakters zijn divers en hebben allemaal hun eigen trekjes, waardoor ze echt gaan leven. De verzameling van karakters geven me een beetje The Breakfast Club-vibes! Onder de tegenstanders zit Rosalyn’s vroegere aartsrivale Noelia – ze waren ooit vriendinnen, totdat Noelia haar verraadde. Kan ze haar nu vertrouwen? Rosalyn is niet naar de spelen gekomen om vrienden te maken…

En de knappe Devroe – Rosalyn wil hem niet vertrouwen, maar ze krijgt wel kriebels van hem… Kan ze hem wel vertrouwen? De karakterontwikkeling van Rosalyn wat betreft het vertrouwen van andere mensen is een belangrijk deel van het verhaal, en de verschillende karakters met allemaal hun eigen reden om mee te doen aan de spelen, maken dit extra interessant. De combinatie van vertrouwen, vriendschap en een vleugje romantiek geven dit verhaal extra body.

Conclusie

De Dievenspelen is een meeslepende Hunger Games meets Oceans Eleven meets The Breakfast Club. Het verhaal is niet super origineel, maar heeft echt supertoffe vibes en je wordt er zó ingezogen. Door het vlotte taalgebruik blijf je lezen en is het boek niet meer weg te leggen! Er wordt meteen gehint op een volgend deel en ik ben erg benieuwd hoe deze interessante serie zich verder gaat ontwikkelen.

Uitgeverij: HarperCollins Holland
Vertaler: Karin de Haas
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek De Dievenspelen via bruna.nlDe link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.