Historische romansRecensiesRomans

De geheimen van het Italiaanse eiland (Het Italiaanse eiland #1) – Barbara Josselsohn

Iris92 views
De geheimen van het Italiaanse eiland (Het Italiaanse eiland #1) - Barbara Josselsohn - Readalicious

Na het overlijden van haar oma Lucy vindt Mia een bericht uit Italië, en een bijzonder object.  Haar oma heeft haar nooit verteld over haar verleden, en al helemaal niet over het prachtige Italiaanse kasteel op een eiland. Mia vertrekt naar Italië om het verleden uit te zoeken. In 1943 reist de jonge Annalisa naar een eiland om hulp van haar om te vragen, maar dan verandert de politieke situatie…

Duaal perspectief: heden en verleden

Net als de Zeven zussen of de Verloren dochters-serie, gaat deze serie Het Italiaanse eiland over twee vrouwen in verschillende tijden. Mia en Annalisa reizen beide naar het eiland Parissi, maar met een ander doel. Dit eiland is speciaal en door de levendige vertelstijl van Josselsohn zie ik het zó voor me. Haar gedetailleerde beschrijving zorgt ervoor dat ik het gevoel heb dat ik het eiland met eigen ogen zie.

De hoofdstukken tussen Mia en Annalisa wisselen elkaar af, waardoor je in het verhaal wordt gezogen. Mia wil het verhaal van haar oma achterhalen, terwijl Annalisa op zoek gaat naar haar oom, de enige persoon die haar vader kan helpen. Beide zijn op zoek naar familie en het verhaal van de familie. Op het begin moest ik even wennen aan de karakters. Grootmoeder Lucy is erg gesloten en zoekt weinig contact met andere ouders uit de klas van Mia. Gaandeweg het verhaal leer je haar kennen en begrijp je beter waarom ze het leven zo aanpakt. Lucy is in het verleden gekwetst en heeft moeite met mensen vertrouwen, maar ze houdt zo veel van Mia dat het van de pagina’s spat. Het verhaal van Mia is een gelaagd verhaal: ze is een karakter met een interessant verleden en ze komt heel duidelijk uit de verf. Dit maakt het makkelijk om met haar mee te leven.

Ook in het verhaal van Annalisa is de liefde voor familie de drijvende kracht achter haar beslissingen. Maar ze is niet immuun voor jonge liefde: ze ontmoet een jongen en moet kiezen: gaat ze voor haar passie en haar doel, of laat ze zich afleiden door de liefde? En de oorlog ligt op de loer, ook op het eiland Parissi is niemand veilig. Dit zorgt weer voor een extra laag in het verhaal. Er zijn veel parallellen tussen de twee vrouwen en hun thema’s en beweegredenen. Dit maakt het extra prettig om te lezen.

Veel toevalligheden

Het verhaal hangt aan elkaar van veel toevalligheden, het is soms net een soap. Maar dat is niet storend voor het verhaal. De verhalen zijn vernuftig in elkaar geweven. Ondanks dat je weet waar het heengaat, blijf je toch lezen omdat je wil weten hoe alles is gebeurd en wat de details zijn. Het gaat namelijk niet om de uitkomst, maar om het verhaal. En dat is zo meeslepend geschreven dat ik hélemaal in het boek zat: ik heb het boek in één dag uitgelezen. Ik kon het echt niet meer wegleggen!

Conclusie

De geheimen van het Italiaanse eiland is een meeslepend en gelaagd boek over familierelaties en wat je zou doen voor je familie. Met een snufje liefde, vriendschap en een prachtig maar mysterieus Italiaans eiland kun je wegdromen naar een andere plaats en tijd.

Bekijk ook de andere recensies in de blogtour:

Booktour De Geheimen van het Italiaanse Eiland 24

Uitgeverij: Oceaan Boeken
Vertaler: Nellie Keukelaar – van Rijsbergen
Dit boek heb ik ontvangen via de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek De geheimen van het Italiaanse eiland via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.