RecensiesRomans

De Jasmijnvilla – Elena Conrad

Iris935 views
Elena Conrad De Jasmijnvilla - readalicious

Ga mee naar Italië, waar je op het landgoed van Giulia’s familie wordt betoverd in De Jasmijnvilla. Wanneer Giulia hoort dat haar familie een landgoed erft van familie, vertrekt ze naar de Ligurische kust. Maar waarom heeft haar moeder nooit wat verteld over de Jasmijnvilla en haar opa? De Italianen wantrouwen Giulia, maar zal ze hen voor haar weten te winnen zoals het landgoed bij haar deed?

Italiaanse droom

De Jasmijnvilla neemt je mee naar Italië, en Conrad beschrijft de streek zeer uitgebreid. Zo krijg ik het gevoel dat ik zelf in de omgeving rondloop, en voelt het een beetje alsof je op vakantie bent in je boek. Ik ruik de jasmijnvelden of heerlijk geurende pasta’s die Giulia op tafel zet. Het liefste was ik meteen op het vliegtuig gesprongen om het boek af te lezen in de Italiaanse zon. Gelukkig komt het volgende deel De Jasmijntuin komende zomer, dan boek ik meteen een vlucht naar Giulia’s villa.

Romantiek

Maar wat is een roman over Italië zonder knappe Italiaanse mannen? De enige bij wie Giulia in het dorp aansluiting vindt, is de buurman Marco. Maar bij Marco’s vader is ze niet welkom, en dan ziet ze Marco ook nog eens met een andere vrouw lopen. Is dit een summer romance of is het meer?

Familieproblemen

Maar er is meer aan de hand: deze villa is de plek waar Giulia’s moeder is opgegroeid, voordat ze verliefd werd op haar vader en naar Duitsland verhuisde. Ze heeft destijds de banden met haar familie abrupt verbroken, maar wanneer Giulia vraagt waarom, wil haar moeder geen antwoord geven. Dus Giulia gaat zelf op zoek naar antwoorden in de villa. Ze spreekt ook met Italianen in de buurt, maar zij vertrouwen de buitenlandse erfgename niet. Toch vallen langzaam de puzzelstukjes in elkaar, én wordt er meteen een extra puzzel geïntroduceerd door middel van nog meer familie waar Giulia geen weet van had. De Jasmijnvilla neemt je mee in het mysterie van Giulia’s familie.

Maar het belangrijkste is nog niet besproken: Giulia is niet gelukkig met haar leven in Duitsland, en begint de villa steeds meer te zien als haar uitweg. Want wat wil ze nou met haar leven? Deze aloude vraag komt ook terug in De Jasmijnvilla.

Conclusie

Ga mee naar La Bella Italia met de beeldende schrijfstijl in De Jasmijnvilla. Droom weg met Giulia en leer haar familieverhalen kennen. Het tempo zou hoger kunnen, maar Conrad heeft een prettige roman geschreven. Ik kijk uit naar De Jasmijntuin in de zomer en hoop dan weer mee te worden genomen naar jasmijnvelden.

Uitgeverij: HarperCollins Holland
Vertaler: Michel Bolwerk
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.