FeelgoodRecensiesRomans

De kleine patisserie in Parijs – Julie Caplin

Iris2339 views
De kleine patisserie in Parijs - Readalicious foto

Eclairs, macarons, de Eifeltoren… en een kleine patisserie. Voor fans van Emily in Paris en Frans gebak is er nu De kleine patisserie in Parijs van Julie Caplin! Nina is nog op zoek naar haar roeping en heeft er genoeg van dat haar oudere broers zich voortdurend met haar leven bemoeien. Dus ze krijgt de kans om naar Parijs te gaan en mee te helpen in een echte patisserie. Één probleem: de eigenaar is Sebastian Finlay, op wie Nina als tiener een enorme crush had.

Familie

Ondanks dat Nina een groot deel van het boek weg van haar familie is, is het wel een rode draad in het boek. Nina heeft het gevoel dat haar familie haar op de huid zit, maar als ze plotseling alleen in Parijs is, merkt ze toch hoe erg ze hen waardeert. Maar in de patisserie wordt een patisseriecursus gegeven, en al snel sluit Nina vriendschap met de cursisten. Ze voelen eigenlijk een beetje als haar Franse familie.

Ook Nina’s nieuwe vriendin Maddie mist haar familie, en van alle figuren krijg je hun familie achtergrond te weten. Dit zorgt ervoor dat alle personages ook daadwerkelijk gaan leven: je gaat meeleven met de soms norrige Marcel, de wel heel eerlijke Maddie en de rest.

Eclairs, macarons en patisserie

Maar hoe zit het met de patisserie? Nina komt om Sebastian te helpen: hij is de echte kok, maar hij heeft zijn been gebroken. Dus Nina doet de boodschappen, zet de materialen klaar en reageert op alle verzoeken van Sebastian tijdens de 2 dagen dat ze voor hem werkt. Maar de andere dagen gaat Nina zelf op pad: ze bezoekt het beroemde Ladurée (deze patisserie bestaat echt!), bekijkt de stad met haar medecursisten én ze staat in de keuken. Nu ze zelf een keuken en ingrediënten voor handen heeft, probeert Nina zelf ook wat uit.

Ze bakt eclairs die zó in de smaak vallen, dat al snel de toeristen weer in de rij staan bij de patisserie. Er is één probleem: Sebastian weet van niks, en hij wil de patisserie eigenlijk sluiten. De patisserie, de gebakjes en de keuken: het is heerlijk en ik krijg het gevoel alsof ik zelf ook in de keuken sta! De kleine patisserie in Parijs zorgt ervoor dat het water me in de mond loopt met de heerlijke beschrijvingen. Toevallig heb ik ook wel eens een patisseriecursus gevolgd – helaas niet in Parijs – dus dit is écht een boek voor mij. Ik stond dus ook al snel in de keuken, want tijdens het lezen kreeg ik zo’n zin in de eclairs van Nina dat ik er nú een wil!

De sexy chef

Sebastian is de beste vriend van Nina’s broer, en ze kent hem al haar hele leven. Als tiener was Nina hopeloos verliefd op hem, maar ze zette zichzelf regelmatig voor schut. In Parijs is haar kans om Sebastian te laten zien dat ze over hem heen is. Maar ondanks zijn chagrijnige humeur wordt Nina meteen weer zenuwachtig zodra ze hem ziet…

Maar dan ontdooit Sebastian een beetje, en hij en Nina trekken wat meer naar elkaar toe. Een probleem: Nina heeft nog niets verteld over wat er gaande is in de patisserie…

Conclusie

De kleine patisserie in Parijs is als een heerlijk gebakje: je bent er te snel klaar mee! Ik wil meer eclairs van Nina, meer familieperikelen, meer Parijs en meer van de knappe chef Sebastian.

Uitgeverij: HarperCollins
Vertaler: Jolanda te Lindert
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.