KinderboekenRecensies

De kleine prins – Antoine de Saint-Exupéry1 min leestijd

Iris1048 views
De kleine prins

Weer brengt Uitgeverij Rainbow een klassieker uit in een nieuw, hardcover jasje. Ditmaal is het De kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry. Dit sprookje is heel kinderlijk verteld, maar heeft een hele volwassen boodschap.

Maar wat kan je nou zeggen over een boek dat al honderden keren vertaald is, en miljoenen keren gelezen? De kleine prins zit vol levenswijsheden en is een boekje dat je aan het denken zet, maar door de kinderlijke toon is het ook geschikt om voor te lezen als sprookje. Omdat de wijsheden beter over komen wanneer je het boek zelf leest dan wanneer ik ze ga uitleggen, hierbij mijn vijf favoriete quotes uit De kleine prins:

Alle volwassenen waren eerst kinderen, maar niet veel van hen herinneren het zich.

Wat de woestijn zo mooi maakt, is het feit dat hij ergens een waterput verschuilt.

Enkel met het hart kan men goed zien. Het essentiële is onzichtbaar voor de ogen.

De mensen hebben geen tijd meer iets te leren kennen. Ze kopen dingen kant en klaar in winkels. Maar doordat er geen winkels zijn die vrienden verkopen, hebben mensen geen vrienden meer.

`Waarom drink je?`
`Om te vergeten.`
`Om wat te vergeten?`
`Om te vergeten dat ik me schaam.`
`Waarvoor schaam je je dan?`
`Omdat ik drink.`

Ik laat de citaten voor zichzelf spreken, en het enige wat ik kan zeggen over dit sprookje is dat je het zelf maar moet lezen om alle levenswijsheden van Antoine de Saint-Exupéry op te doen.

Leest voornamelijk (historische) romans, young adult-literatuur en non-fictie. Houdt van verhalen die je meenemen naar werelden die niet bestaan, en van verhalen waarvan je anders naar de wereld om je heen gaat kijken. Wanneer ze niet met haar neus in de boeken zit, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter