
De magie van het Japanse restaurant is een hartverwarmend boek met een relaxed tempo healing fiction-genre. In het restaurant Chibi Neko maken ze herinneringsgerechten. Wanneer een gerecht wordt geserveerd, is het stomend heet. In de stoom vertraagt de tijd en kunnen de gasten spreken met hun overleden dierbaren.
In de verschillende hoofdstukken van De magie van het Japanse restaurant leren we verschillende gasten van het restaurant kennen. Chefkok Kai van Chibi Neko maakt een gerecht voor ze klaar. Voor de ernstig zieke Nagi is het herinneringsgerecht tofu gemarineerd in miso, het gerecht dat haar moeder altijd voor haar maakte. Tijdens het gerecht krijgt Nagi advies van haar jong overleden moeder en hoort haar wijsheden aan. Aan het einde van het hoofdstuk staat het gerecht en hoe je dit ook zelf kan bereiden.
Daarna volgen nog andere gasten: Keita kan na zijn eerste baan geen nieuw werk vinden, en sluit zich op in z’n kamer. Ook hij gaat naar het restaurant om zijn moeder te vertellen over de stappen die hij heeft gezet in het leven. Een eenzame vrouw wil haar favoriete zanger spreken, en een gescheiden echtpaar wil hun overleden zoontje spreken. Ieder hoofdstuk zit vol wijsheden en eindigt met hoe je het gerecht maakt.
Dit maakt De magie van het Japanse restaurant een boek vol wijze raad. Het gaat over tijd benutten, over in jezelf geloven, en waar geluk in zit. Het boek is beeldend en sfeervol geschreven en voelt als een warme deken of een kop van je favoriete thee.
Uitgeverij: Wereldbibliotheek
Vertaler: Baudewijn Pronk/Nuanxed
Dit boek heb ik ontvangen via bookinfluencers.com in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.
Koop het boek De magie van het Japanse restaurant via Bol. De link is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.