Historische romansNew AdultRecensies

De onuitstaanbare erfgenaam (Rokesby’s #1) – Julia Quinn

Iris426 views
De onuitstaanbare erfgenaam - Rokesby's - Julia Quinn - Readalicious

Ik heb Bridgerton echt verslonden, dus deze spin-off over de Rokesby’s was ik heel benieuwd naar. Zou De onuitstaanbare erfgenaam me weer zo kunnen verleiden, of niet? Billie Bridgerton zal ongetwijfeld een Rokesby trouwen, daar is iedereen het over eens. De vraag is alleen: welke? De Bridgertons en Rokesby’s zijn al eeuwenlang buren en goed bevriend. Als kind was Billie al onafscheidelijk van zowel Edward en Andrew Rokesby. Eigenlijk is er maar één broer die ze absoluut niet kan uitstaan: George Rokesby.

Bridgerton

Welkom terug in de wereld van Bridgerton! Deze nieuwe serie bevat zoveel herkenbare karakters, namen, plaatsen – tot aan de modiste en het spel Pall Mall aan toe – dat fans zich weer helemaal kunnen onderdompelen in de wereld. Er zijn weer landhuizen, feesten én… romantiek!

Romantiek

Het is de romantiek waarvoor je De onuitstaanbare erfgenaam oppakt, en daarin blinkt Quinn weer uit. Deze Bridgerton spin-off is een slow burn enemies-to-lovers (een van mijn favoriete tropes)! George en Billie kennen elkaar al hun hele leven, ze zijn immers buren. Maar Billie speelde altijd met de jongere broers van George, en vindt hem maar stijf en saai. Maar wanneer ze uit een penibele situatie gered wordt door George, leert ze zijn karakter beter kennen én waarderen.

In een poging om een kat te redden, komt Billie boven op een dak terecht. George vindt het zijn plicht om haar – een dame in nood – te helpen, maar al snel zitten ze samen vast op het dak. En dit zorgt meteen voor vuurwerk, het enemies-deel is begonnen!

Worstelingen

De onuitstaanbare erfgenaam is een slow burn omdat de karakters worstelen met hun gevoelens. Door de tijdsgeest kunnen ze niet recht voor hun raap zijn, of ze durven het risico niet te nemen. Hierdoor draaien Billie en George lang om elkaar heen, terwijl je merkt dat ze steeds dichter bij elkaar komen. Dit leest héérlijk weg.

Het zijn de karakters die De onuitstaanbare erfgenaam dragen. Billie lijkt een wilde dame – ze loopt rond in een broek (voor die tijd erg ongewoon) en bemoeit zich met het werk op het land. Maar ze is niet gewoon wild, ze heeft juist haar hart op de juiste plek. Billie zorgt voor haar land, voor de pachters en helpt haar vader met de taken. Maar één probleem: helaas zal haar broertje uiteindelijk deze rol overnemen – het is niet geaccepteerd dat vrouwen dit doen.

George is de oudste zoon, de erfgenaam en aankomende graaf. Hij is opgevoed met het idee dat hij voor het land moet zorgen, hij heeft geen keuze. Net als Billie worstelt hij met de taken en verwachtingen die hem opgelegd worden – uiteindelijk lijken hun situaties meer op elkaar dan ze dachten.

Conclusie

De combinatie van de heerlijke Bridgerton-wereld en de fijne karakters van Billie en George laten je wegdromen in deze romantische slow burn. Met de Rokesby’s kun je weer je hart op als je houdt van landhuizen en romantiek – ik heb nu al zin om te beginnen in het volgende deel Een officier en een heer.

Uitgeverij: Boekerij
Ik heb dit boek gelezen via KoboPlus.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.