FeelgoodRecensiesRomans

De regenboog naar Ferry Lane (Ferry Lane #3) – Nicola May

Iris535 views
De regenboog naar Ferry Lane - Nicola May

Kunstenares Glanna staat bekend als ‘de regenboogkunstenaar’ en runt een kunstgalerie op de markt van Ferry Lane. Na een turbulente tijd probeert ze vrede te krijgen met het verleden – en haar single status. Maar dan komt Glanna de mysterieuze kunstenaar Isaac tegen, en staat opeens haar ex Oliver op de stoep…

De achtergrond van Glanna

Glanna is altijd zelfdestructief geweest, en heeft haar relatie met haar ex Oliver verknald. Hij wilde kinderen met haar – en zij eindigde de relatie. Ze is bang dat ze nooit meer iemand tegenkomt met wie ze zo klikt, maar als ze de kunstenaar Isaac tegenkomt, maakt hij iets in haar los. Toch blijf ik sceptisch: waarom woont deze mysterieuze kunstenaar zo afgelegen en wat verbergt hij? En wat is er met zijn zus aan de hand? Er zijn allerlei vragen. Maar Glanna gaat er met een open blik in en maakt zich geen zorgen. Dit is mooi aan haar karakter: May zet een vrouw neer die al meer heeft meegemaakt in haar leven maar daar niet in-en-in negatief van is geworden. Het is het achtergrondverhaal van Glanna waarmee May me in het verhaal weet te trekken: wat is er gebeurd in het verleden?

Romance

Maar dan komt Glanna ook haar ex Oliver tegen. Vanaf dat moment wordt het verhaal ook regelmatig vanuit zijn perspectief verteld. Wat mij betreft had dit geen extra waarde: ook zonder die hoofdstukken voel je aan dat Glanna zaken verkeerd interpreteert. De romantiek in De regenboog naar Ferry Lane ligt er soms wat dik bovenop: zaken volgen elkaar wel heel snel op en ik heb niet het gevoel dat je (met Glanna) verliefd wordt, omdat het wel héél erg snel gaat. Persoonlijk hou ik dan meer van de slow burn romance, ik was niet overtuigd.

Losse eindjes

De regenboog naar Ferry Lane eindigt niet met losse eindjes: voor alle karakters heeft May een passend einde geschreven. Maar het was mij iets too much: het leek wel alsof het hele dorp aan het einde van het boek een relatie had, ging trouwen, samenwonen of geloftes ging vernieuwen. Het werd wel érg romantisch.

Conclusie

Het achtergrondverhaal van Glanna vond ik erg interessant en ook de passages over schilderen en kunst wisten me te bekoren, maar voor een roman was ik niet echt weg van de romantiek. Het ging me allemaal net te snel en daardoor was ik niet echt overtuigd.

Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaler: Patricia Pos
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.