Recensies

De samensmelting – Lize Korpershoek

Iris1108 views

Lize Korpershoek won de Best Social Award voor Beste Instagrammer met haar stories over Dirk en Dennie. De samensmelting is het geïllustreerde verhaal van Dirk & Dennie, geschreven en geïllustreerd door Korpershoek zelf.

Plot

Dirk heeft een heerlijk leven: hij woont bij Lize en krijg zoveel snacks al hij wil. Maar op een dag, is Dennie daar ineens. En Dennie wordt ook gekriebeld door Lize, en eet ook de snacks. Maar daar is Dirk het niet mee eens! Geïnspireerd door Expeditie Robinson probeert Lize om Dirk en Dennie vrienden te laten worden. Door middel van leuke illustraties laat Korpershoek zien hoe ze dit probeert. De plot is niet heel diepgaand, maar wel leuk vormgegeven en je leeft wel mee met de pogingen van Lize.

Illustraties

De illustraties zijn kleurrijk en speels. Er zit veel beweging in de illustraties, en ze lopen vloeiend over van de ene naar de andere pagina, waardoor De samensmelting dynamisch boek is. De illustraties zijn vrolijk, en door de vorm in combinatie met een soort dag-per-dag-vorm, moest ik denken aan Ezzies dagboeken van Francine Oomen.

Conclusie

De samensmelting is een lief boek over twee katten. De parallel met Expeditie Robinson zorgt voor een volwassen laag over het verhaal, en door de levendige illustraties voelt De samensmelting heel dynamisch aan. Een ontzettend leuk boek voor alle kattenliefhebbers! En extra leuk: Dirk, Dennie en Lize kun je dus ook echt volgen op Instagram.

Uitgeverij: Spectrum
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

https://www.instagram.com/p/B3j0J9KF1WL/?utm_source=ig_web_copy_link
Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter