Recensies

De samensmelting – Lize Korpershoek1 min leestijd

Iris82 views

Lize Korpershoek won de Best Social Award voor Beste Instagrammer met haar stories over Dirk en Dennie. De samensmelting is het geïllustreerde verhaal van Dirk & Dennie, geschreven en geïllustreerd door Korpershoek zelf.

Plot

Dirk heeft een heerlijk leven: hij woont bij Lize en krijg zoveel snacks al hij wil. Maar op een dag, is Dennie daar ineens. En Dennie wordt ook gekriebeld door Lize, en eet ook de snacks. Maar daar is Dirk het niet mee eens! Geïnspireerd door Expeditie Robinson probeert Lize om Dirk en Dennie vrienden te laten worden. Door middel van leuke illustraties laat Korpershoek zien hoe ze dit probeert. De plot is niet heel diepgaand, maar wel leuk vormgegeven en je leeft wel mee met de pogingen van Lize.

Illustraties

De illustraties zijn kleurrijk en speels. Er zit veel beweging in de illustraties, en ze lopen vloeiend over van de ene naar de andere pagina, waardoor De samensmelting dynamisch boek is. De illustraties zijn vrolijk, en door de vorm in combinatie met een soort dag-per-dag-vorm, moest ik denken aan Ezzies dagboeken van Francine Oomen.

Conclusie

De samensmelting is een lief boek over twee katten. De parallel met Expeditie Robinson zorgt voor een volwassen laag over het verhaal, en door de levendige illustraties voelt De samensmelting heel dynamisch aan. Een ontzettend leuk boek voor alle kattenliefhebbers! En extra leuk: Dirk, Dennie en Lize kun je dus ook echt volgen op Instagram.

View this post on Instagram

tot november byeeeee

A post shared by Dirk en Dennie (@dirkendennie) on

Iris
Leest voornamelijk (historische) romans, young adult-literatuur en non-fictie. Houdt van verhalen die je meenemen naar werelden die niet bestaan, en van verhalen waarvan je anders naar de wereld om je heen gaat kijken. Wanneer ze niet met haar neus in de boeken zit, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter