FantasyKinderboekenRecensies

De schaduw van de dief (Arwyn #2) – Arjan Wilschut

Iris345 views
De schaduw van de dief (Arwyn #2) - Arjan Wilschut - Readalicious

Na het eerste deel in de serie over Arwyn, Het teken van de banneling, gaat het avontuur van Arwyn en zijn vrienden Ros en Snuffel verder in De schaduw van de dief. Ze reizen naar het gebied van de Holle Bergen, op zoek naar een veilige plek om te overwinteren. Maar als hun kamp wordt vernietigd, moeten ze noodgedwongen op zoek naar een nieuwe bestemming. En dat komt met de nodige gevaren…

Avontuur

Ook De schaduw van de dief bevat weer veel avontuur. Arwyn en zijn vrienden reizen, ontmoeten andere krijgers en magiërs, en weer leert Arwyn veel over zichzelf én zijn achtergrond. Ze komen bij de stam van de Rode Berg Arouas terecht, waar een geheimzinnige ziekte heerst. Arwyn voelt zich geroepen om te helpen, áls hij welkom is bij de stam. Hij draagt namelijk nog steeds het teken van de Banneling.

Arwyn, Snuffel en Ros moeten de gastvrijheid van de stam verdienen. Deze scène is zeer speels opgezet en zeker bij zulke spannende scènes ligt het leestempo hoog. Zal het hen lukken om te bewijzen dat ze mogen blijven? En Ros lijkt ziek te worden, wat is er met haar aan de hand? Kan Arwyn op tijd een remedie vinden?

Nieuwe personages

De vrienden Ros en Snuffel, die je in het eerste deel leerde kennen, zijn ook in dit boek aanwezig. Maar Arwyn sluit ook nieuwe vriendschappen onderweg, én ontmoet gevaarlijke personen. Wie kunnen ze vertrouwen en wie niet?

Van de krijger Fenn tot de Vogelheks en een magiër – er worden allerlei nieuwe personages geïntroduceerd. Het zijn precies genoeg nieuwe personages om een toevoeging aan het verhaal te geven zonder dat het te ingewikkeld wordt. De schaduw van de dief is immers een boek voor kinderen vanaf 10 jaar, en de toon en moeilijkheidsgraad weten daar goed bij aan te sluiten.

Ook krijgen de personages allemaal kort hun eigen achtergrond, waardoor ze echt levendig worden en niet alleen als gereedschap voor het verhaal ontstaan. Vooral het personage van Fenn maakt indruk door de persoonlijke ontwikkeling die hij doormaakt.

Conclusie

Met De schaduw van de dief heeft Wilschut weer een avontuurlijk boek vol spannende wendingen en interessante personages geschreven. Voor mij als volwassene zijn sommige wendingen wat voorspelbaarder, maar de doelgroep zal met ingehouden adem zitten lezen. Het derde deel in de serie, Het pad van de krijger, is al beschikbaar in de boekhandels.

Lees ook het interview met de auteur Arjan Wilschut op Readalicious.

Uitgeverij: KokBoekencentrum
Dit boek heb ik ontvangen van de auteur in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.