KinderboekenRecensies

De sneeuwkoningin – Bette Westera & Aida de Jong

Iris350 views
De sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong - Readalicious

De sneeuwkoningin is wel een beetje een vergeten sprookje. Maar deze tijd van het jaar is dit wel hét sprookje om te lezen. In deze nieuwe hervertelling van het sprookje van Hans Christian Andersen, door Bette Westera & Aida de Jong, kun je het sprookje herontdekken. Lees het voor, of lees het samen!

De 7 pakjes

Wanneer Arne ontvoerd wordt door de wrede Sneeuwkoningin, is zijn vriendin Janna vastberaden om hem te redden en begint ze aan een gevaarlijke reis naar het ijzige paleis van de Sneeuwkoningin. Maar dit verhaal begint niet met de sneeuwkoningin: het begint met de 7 pakjes die allemaal op een zaterdag open gemaakt worden en de basis voor het verhaal zijn. Door deze 7 pakjes is er ook een heel logisch moment om te stoppen met (voor)lezen: je kan het boek ook in 7 weken of dagen lezen!

Beeld en verhaal

Het boek zit vol verhalen, magie, rijmpjes en interessante personages waardoor je wordt meegenomen door dit boek. Je leeft mee met Janna en En ondanks de titel is de Sneeuwkoningin helemaal niet zo prominent aanwezig in dit verhaal.

De sneeuwkoningin bevat ook prachtige illustraties. Ze zijn betoverend, vol detail en kleur, waardoor je ernaar kan blijven kijken. De magische illustraties zijn echt een verrijking voor het verhaal.

Conclusie

Met deze nieuwe editie wordt De sneeuwkoningin nieuw leven ingeblazen. De combinatie van vlotte tekst en betoverende illustraties maken dit een prachtig boek om deze winter te lezen.

Uitgeverij: Gottmer
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek De sneeuwkoningin via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.