FantasyNew AdultRecensies

De strijd van twee koninginnen (Blood and Ash #4) – Jennifer L. Armentrout

Iris517 views
De strijd van twee koninginnen - Blood and ash 4 - Readalicious

Heb jij De strijd van twee koninginnen al in huis? Het nieuwe deel van de Blood and Ash-serie is weer een prachtige special edition en gaat weer verder over Poppy & Casteel. Casteel is ontvoerd door de Bloedkoningin, en Poppy is vastbesloten om hem terug te halen en de koningin te vernietigen.

Let op, deze recensie bevat spoilers over de andere delen van de Blood and Ash-serie.

Series

Met eerst drie delen in de Blood and Ash-serie en al een deel in de Flesh and Fire-serie is er al een flinke geschiedenis voordat je begint in De strijd van twee koninginnen. Er waren veel hints, bijvoorbeeld naar de profetie, waar ik even goed moest nadenken hoe alle details in de vorige boeken alweer in elkaar zaten. Het is dus ook een aanrader om Schaduw in het vuur, het eerste deel van de Flesh and Fire-serie te lezen voor extra achtergrond, anders mis je toch zaken.

Kracht

Toch trekt Armentrout je vrij snel weer in het verhaal. De ontvoering van Casteel is Poppy niet in de koude kleren gaan zitten: ze is verdrietig, boos en eenzaam. Poppy’s krachten worden steeds sterker, maar reageren ook steeds heftiger op haar emoties. Maar Poppy weet niet zo goed wat ze met al deze veranderingen aan moet en veel is haar onbekend. De draeck Rover weet hier meer over, maar hij praat vaak in raadsels. Poppy is een heel krachtig karakter, maar je merkt dat de veranderingen haar ook onzeker maken – ze weet niet precies wat er gebeurd en hoe ze hierop moet reageren.

Drie-eenheid

De wulf Kieran probeert Poppy te steunen, maar ook hij worstelt enorm met het gemis van zijn beste vriend. De band tussen Kieran en Poppy is een belangrijke rode draad in De strijd van twee koninginnen. Hun vriendschap groeit en ondanks dat Poppy en Casteel voor elkaar bestemd zijn, lijkt Kieran ook een steeds belangrijkere rol in hun relatie te spelen. De band tussen deze drie-eenheid wordt zeer hecht.

Strijd

Om de strijd met de Bloedkoningin aan te gaan, moet Poppy vertrouwen op haar kracht én op haar vrienden. Maar soms kan hulp uit onverwachte hoek komen… Ook in De strijd van twee koninginnen weet Armentrout nog regelmatig te verrassen. De gedetailleerde wereld wordt soms nog complexer door de verschillende invalshoeken die de karakters kunnen hebben om zich met de strijd te bemoeien – maar dit zorgt ervoor dat het boek alleen maar nóg interessanter is. Dit is met recht een high fantasy!

Samen met het leger probeert Poppy met zo min mogelijk strijd de steden in te nemen. Maar de stervelingen zijn bang voor haar kracht, iets waar Poppy regelmatig mee worstelt. Want hoe bescherm je mensen die bang voor je zijn? Hier speelt de Bloedkoningin ook handig op in: ze weet Poppy’s zwakke plekken feilloos te vinden. Toch weet Armentrout de strijd erg spannend te maken: vooral in de laatste hoofdstukken is de ontknoping weer denderend en kan je De strijd van twee koninginnen niet meer wegleggen.

Conclusie

De strijd van twee koninginnen is weer een zeer intens, complex (op een goede manier!) en zinderend boek. Spanning en sensatie wordt afgewisseld met romantiek – soms iets te snel naar mijn zin, wanneer de passie al tijdens de strijd van de pagina’s af straalt. Maar het boek is weer zó spannend en intens dat je niet anders kan dan blijven lezen – en héél snel opzoeken wanneer het volgende deel weer beschikbaar is.

Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaler: Jeanet Dekker
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek De strijd van twee koninginnen via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.