RecensiesThrillers

De vallei – Suzanne Vermeer

Iris492 views
De vallei - Suzanne Vermeer - Readalicious-

Het is geen vakantie zonder de nieuwste vakantiethriller van Suzanne Vermeer. Met De vallei kun je weer wegdromen (oké, het is meer een nachtmerrie) naar een nieuw en spannend mysterie, ditmaal tussen de wijngaarden in Australië.

Vakantiethriller

Emily en Christiaan hebben een fijn leven samen met hun jonge kinderen Vera en Max. Wanneer Emily’s broer Ben plots overlijdt, moet Emily naar Australië om zijn zaken af te handelen. Maar dan blijkt dat haar broer meer geheimen had dan ze wist. Om haar familie veilig te houden, moet Emily in Australië blijven en een onmogelijke keuze maken…

De wijngaarden, de zon, de veranda voor Ben’s huis – zoals altijd waan ik me bij de boeken van Vermeer meteen op vakantie. Ik voel de zon op m’n gezicht en zie de omgeving zo voor me. Daarom is De vallei weer zo’n heerlijke vakantiethriller: ik waan me meteen in een andere omgeving.

Sluimerende spanning

De vallei is al spannend vanaf de eerste pagina: in de proloog wordt meteen de onderhuidse spanning gekweekt waarbij je wéét dat er iets gaat gebeuren. Zo zit ik al snel met ingehouden adem te lezen. Om haar familie veilig te houden, moet Emily een aantal heftige keuzes maken. Ze wordt bedreigd en onder druk gezet en je voelt zo met haar mee. Sommige zaken zie je wel aankomen, maar het constante gevoel van dreiging blijft aanwezig en zorgt ervoor dat je wil blíjven lezen.

En heb je ook Strandfeest gelezen? Dan zul je een aantal karakters ook herkennen – wat alleen maar bijdraagt aan de spanning.

Tijdssprongen

Met minder dan 200 pagina’s is De vallei een vrij dun boek. Toch beslaat het verhaal meer dan 12 jaar – dit heeft Vermeer opgelost door het maken van een aantal sprongen in de tijd. Maar ik had liever gehad dat de tijd tussen deze sprongen meer uitgewerkt was: ik vond dat een aantal cruciale punten snel werden overgeslagen. Jammer, want dit had voor meer diepgang kunnen zorgen en had het verhaal nog veel intenser gemaakt.

Conclusie

Met De vallei heeft Vermeer weer een spannende vakantiethriller geschreven die je met ingehouden adem blijft lezen. Op sommige punten had ik wat meer diepgang of uitleg willen zien, maar met amper 200 pagina’s is het boek vooral lekker als tussendoortje.

Uitgeverij: A.W. Bruna
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek De vallei via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.