FantasyRecensiesYoung Adult

De verrader van Evalon (De genezer van Zalindov #3) – Lynette Noni

Iris920 views
De verrader van Evalon -De genezer van Zalindov 3- - Lynette Noni - Readalicious

Na het zinderende slot van De gevangene van Vallenia wist ik één ding zeker: Lynette Noni houdt er wel van om haar boeken te eindigen met een flinke cliffhanger. Dus dit derde deel, weer in een prachtige uitgave van uitgeverij Boekerij, had ik al meteen in huis gehaald. Maar zoals vaker met een héél leuk boek: je wilt niet dat het eindigt. Maar toen ik toch begon met lezen, kon ik weer niet stoppen!

Let op: Mocht je De genezer van Zalindov & De gevangene van Vallenia nog niet hebben gelezen, dan kan deze review spoilers over deze boeken bevatten.

Zalindov

Kiva is terug in Zalindov na de rampzalige overname van de troon door haar zus Zuleeka. Ze is gedrogeerd met engelenstof vervoerd naar de gevangenis, en moet dit keer in de tunnels aan de slag. Haar oude vijand Cresta is er ook nog, en staat wonder boven wonder voor haar klaar. Ze helpt Kiva afkicken en pept haar op. Het afkicken is zo goed beschreven: je voelt hoe belabberd Kiva zich voelt en ik kan alleen maar denken: don’t do drugs kids. Maar wat voert Cresta in haar schild? Waarom is ze zo behulpzaam? En hoe komt Kiva dít keer uit Zalindov? Maar al snel staat er iemand voor de poort: Kiva móet mee, en wel nu.

Zoektocht

Om Zuleeka te kunnen verslaan, moet Kiva samenwerken. Maar ze heeft zo veel mensen pijn gedaan met haar verraad, dat dit moeilijk is. Gelukkig zijn sommige karakters vrij vergevingsgezind, maar de pijn die Kiva voelt snijdt door je hart. Wat kan ze doen om het goed te maken? Sommige bondgenoten zijn verrassend, maar anderen kennen we al uit eerdere delen. Samen met haar bondgenoten moet ze op zoek naar een aantal items, waarmee ze Zuleeka moet verslaan. Deze zoektocht is spannend en weer weet Noni alle hoofdstukken zó spannend te eindigen dat het bijna onmogelijk is om De verrader van Evalon weg te leggen. De zoektocht is een rollercoaster aan spanning en gevoelens.

Gevoelens

Over gevoelens gesproken: Kiva heeft Jaren verraden. Haar schuldgevoel en zijn pijn zijn zó levensecht beschreven dat je niet anders kan dan meeleven. Kiva blijft regelmatig wat naïef reageren, maar alle karakters weten zo te groeien dat je ze in je hart blijft sluiten. Met ieder deel in de serie leer je de karakters beter kennen, en voel je nog meer met hen mee. Vooral Tipp heeft mijn hart gestolen! Heb je trouwens de leuke art gezien die Lynette Noni op haar instagram deelt?

Conclusie

Het is echt onmogelijk om zonder spoilers aan te geven hóe geweldig tof De verrader van Evalon is, dus je kan maar het beste gewoon nu beginnen met dit boek lezen. In het slotdeel vallen alle stukjes samen en ondanks dat sommige delen voorspelbaar zijn, zijn er zó veel plotwendingen en spannende momenten dat het onmogelijk is om dit boek even weg te leggen. Je bent gewaarschuwd!

Uitgeverij: Boekerij
Vertaler: De Vertaalzusjes

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.