FeelgoodRecensies

De wake-upcall – Beth O’Leary

Iris259 views
De wake-up call - Beth O'Leary - Readalicious

Collega’s Izzy en Lucas kunnen elkaar niet uitstaan, maar als hun geliefde Forest Manor Hotel letterlijk dreigt in te storten, móéten ze wel samenwerken. Met De wake-upcall kun je wegdromen in een heerlijke feelgood vol gekibbel, interessante hotelverhalen en een meeslepend liefdesverhaal.

Romantische tropes

Het gekibbel van Izzy en Lucas is echt heerlijk: de grumpy vs. sunshine werkt echt. Door het duale perspectief leer je de twee collega’s goed kennen. Beide personages hebben een zeer volledige achtergrond, en je leert al hun imperfecties, Het begint allemaal met een ongemakkelijke miscommunicatie – Izzy stuurt Lucas een kerstkaart waarin ze haar gevoelens uitlegt, maar dan ziet ze hem kussen met haar flatgenoot. Dit doet haar pijn, dus het is uiterst ongemakkelijk achter de receptie.

Dus ook genoeg ruimte voor de enemies-to-lovers-trope! Izzy en Lucas dagen elkaar uit. Ze zijn erg verschillend, maar weten juist elkaar uit hun comfortzone te halen. Hoe meer ze zich openstellen voor elkaar, hoe meer je ook als lezer smelt voor deze fijne personages.

Het hotel

Maar Izzy en Lucas zijn niet de enige personages in Forest Manor Hotel. Ook alle andere karakters – van collega’s tot de vaste gasten – sluit je zo in je hart. Ik kreeg echt een zwak voor de lieve meneer Townsend en zelfs collega Mandy weet ondanks haar bijrol een goede karakterontwikkeling door te maken. Al deze leuke karakters maken het boek extra speciaal!

Het hotel zit vol verhalen, zoals van de ringen bij de gevonden voorwerpen. Izzy is vastbesloten de ringen terug te brengen naar hun rechtmatige eigenaars, wat tot echt hele leuke scènes kan leiden. Én tot onderlinge rivaliteit, want Izzy en Lucas sluiten een weddenschap af wie als eerste de ringen kan teruggeven. Ik heb echt hardop zitten lachen om sommige scènes.

Kerst-sfeer

Ondanks dat De wake-upcall geen echt kerstboek is, vond ik het wel een fijne kerstvibe hebben. Het verhaal begint immers met een kerstkaart en beslaat het daarop volgende jaar. Het is weer met kerst in het vooruitzicht dat de relatie van Izzy en Lucas zich begint te ontwikkelen. Én met een van de scènes op een vliegveld – ik moet meteen denken aan een ander romantische kerstfilm. Héérlijk! Dus leg dit boek vooral klaar voor de feestdagen.

Conclusie

Ik hou van de boeken van Beth O’Leary! Heerlijke karakters, geweldige dialogen en ik was zo in het verhaal gezogen dat ik het niet weg kon leggen. Fun fact: blijkbaar werd me tijdens het lezen van dit boek nog ijs aangeboden, maar ik zat blijkbaar zó in het boek, dat ik nergens op reageerde. 😂 Met De wake-upcall heeft O’Leary weer een heerlijke feelgood geschreven.

Meer Beth O’Leary? Lees ook Drie dates, een prachtige, aangrijpende roman met geweldige karakters, of The Flatshare, een heerlijk boek die je meeneemt naar de flat van Leon en Tiffy.

Uitgeverij: Uitgeverij Fontein
Vertaler: Anna Livestro
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek De wake-upcall via bruna.nlDe link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.