FeelgoodHistorische romansRecensiesRomans

De Zwitserse dochter (De verloren dochters #4) – Soraya Lane

Iris118 views
De Zwitserse dochter (De verloren dochters #4) - Soraya Lane - Readalicious

Wanneer Georgia een kistje krijgt wat voor haar grootmoeder bestemd is geweest, besteed ze er eerst niet veel aandacht aan. Maar dan blijkt het juweel uit het kistje deel te zijn van de verdwenen diadeem van de Italiaanse koninklijke familie. Georgia reist naar Zwitserland, op zoek naar het verhaal van haar familie.

Puzzel

Net als in de eerdere Verloren dochters-boeken is er sprake van een verhaallijn in het verleden en een verhaallijn in het heden, die kundig in elkaar worden gevlochten. In 1951 leren we Delphine kennen, die een noodlottige beslissing moet nemen wanneer haar affaire niet de happy ending krijgt waar ze op hoopte.

Wanneer je de serie kent, weet je al dat zij een familielid van Georgia uit het heden kan zijn. Het kistje zorgt voor een zoektocht waarbij Georgia meer leert over haar familie en over zichzelf. Gaandeweg het lezen van De Zwitserse dochter vallen de puzzelstukjes in elkaar en leer je over de twee vrouwen en wat hen bindt.

Maar er zijn meer puzzelstukjes: er komen karakters uit de andere Verloren dochters-boeken voorbij, en ook over Mia en Hope leer je meer. Hierdoor vlechten de verhalen in elkaar, en vooral naar Hope’s verhaal word ik heel nieuwsgierig! Ik kan niet wachten op de andere delen uit de serie, dit is echt een van de meeslependere series die ik heb gelezen.

Gevonden en gekozen familie

Georgia heeft een heftige familiegeschiedenis: ze is jong wees geworden en haar oma wilde niets met haar te maken hebben. Daarom is Georgia niet zo geïnteresseerd in het kistje, maar ze wordt toch nieuwsgierig. Ze heeft namelijk geen familie meer, dus ze gaat op zoek naar het verhaal van haar familie.

Maar gaandeweg leert ze meer over het begrip ‘familie’. Het hoeft niet alleen een bloedband te zijn: ook haar gekozen familie, die haar heeft gesteund na het overlijden van haar ouders, leert ze beter waarderen. Na deze zoektocht heeft ze “eindelijk de verbinding met haar familie gevonden waarnaar ze zo hard verlangd”.

Maar dit is niet de enige familie die voorbij komt in De Zwitserse dochter. In Zwitserland leert Georgia de kunstverzamelaar Luca kennen. Ze hebben een vervlochten familiegeschiedenis: de tiara heeft ook in Luca’s familiegeschiedenis een belangrijke rol gespeeld.

Liefde

Lane weet in De Zwitserse dochter in beide verhaallijnen levensechte, charmante mannen te schrijven. De liefdesverhalen, de belemmeringen en de mooie momenten, zijn geen puberale verliefdheden, maar juist hele rijpe verhalen vol gevoelens, geschiedenis en voelen levensecht aan. Gecombineerd met de swoonworthy scènes zit je het hele boek te zwijmelen.

Conclusie

De Zwitserse dochter is een een prachtig, ontroerend verhaal over familie. Met weer een meeslepende liefdesgeschiedenis weet Lane te boeien en ervoor te zorgen dat ik méér wil. De combinatie van heden en verleden, de vervlochten familiegeschiedenis en de sterke parallellen maken De Zwitserse dochter een hele sterke roman vol inhoud die je meevoert naar andere tijden en plekken. Het verhaal van Georgia en Delphine zorgt voor kippenvel en ik kijk natuurlijk weer uit naar het volgende deel! De Franse dochter verschijnt in februari 2025.

Bekijk ook de andere recensies in de blogtour:

Uitgeverij: Oceaan boeken
Vertaler: Erica Disco
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek De Zwitserse dochter via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.